fbpx

Франківський підприємець розповів про свої інвестиції в криптовалюти, перші втрати і причини для оптимізму

Економіка 20:12, 20.02, 2018

Франківський підприємець Микола Гавриляк вже інвестував у криптовалюту понад 500 тисяч гривень. Щоб ділитися своїм досвідом, він завів Telegram-канал, який швидко набирає підписників.

Про свої інвестиції в криптовалюту Микола Гавриляк розповів виданню The Village.

На початку цього року підприємець придбав монет в різних криптовалютах на 18 тисяч доларів, тобто 500 тисяч гривень. Момент для інвестицій був не надто вдалий, і вже невдовзі підприємець спостерігав, як його монети падають в ціні – аж до 250 тисяч гривень.

“Перші два тижні було напряжно. Якщо під рукою був телефон чи комп’ютер, одразу брався перевіряти курси. Постійно стежив за тим, що відбувається на біржі, які там були мінімальні коливання: “О, ця монета на 10 доларів виросла, ця на 50 впала”. Уночі було важко заснути. Постійно здавалося, що саме зараз курс може змінитися і я все просплю. Що допомагає? Усвідомлення, що це не лише твоя проблема. Прочитав на цю тему кілька книг. Урешті зрозумів, що значно краще спати буду, якщо визначу для себе чітку стратегію”, – розповідає Микола Гавриляк.

Врешті, підприємець вирішив поділити свій капітал на три частини: 70% на найбільш надійні монети з топ-20 за рівнем капіталізації, 25%  на більш ризиковані монети, які займають 20-50 позицію за капіталізацією, а решту 5% капіталу  для інвестицій у нові проекти криптовалюти. “При цьому я став заходити на біржу значно рідше: коливання сприймаю досить спокійно і тільки двічі-тричі на день моніторю зміни трендів”,  розповідає Гавриляк.

Паралельно з ідеєю інвестицій у криптовалювати в Миколи з’явилася ідея завести окремий Telegram-канал, в якому описувати свій досвід. На сьогодні у нього вже майже 5 тисяч підписників.

Інвестор пише, що вірить у технологію і впевнений, що ринок криптовалют буде рости. На його думку, вже до кінця цього року біткоїн може зрости в ціні до 50 тис. дол. Мета Гавриляка  заробити 300 тис. дол. “Вважаю, що це цілком реально у межах одного-двох років”,  каже підприємець.

Недавно у своєму каналі Микола Гавриляк повідомив, що планує інвестувати ще 26 тис. дол в криптовалюти цього року  по 500 дол. у тиждень. Підприємць ділиться з підписниками, як обирає монети для інвестування, яких сподівається результатів та що відбувається з інвестиціями.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: