fbpx

Розважальний центр "Золота нива" продали за борги з аукціону. Колишній власник заявляє про "рейдерське захоплення"

Суспільство 14:33, 20.10, 2014

Директор ПП "ІФ – Золота Нива" та засновник фірми "Інкорт ЛТД" Валентин Валентієв вважає, що банк не мав продавати його майно, яке перебувало в заставі кредиту, і називає це рейдерським захопленням.

Про це Валентієв заявив на прес-конференції в Івано-Франківську.

"10 жовтня о 5 годині вечора 40 осіб зайшли на об’єкт. Усіх працівників вигнали на вулицю і захопили майно", – розповідає підприємець.

За його словами, у сейфі було 60 тисяч гривень, тисяча доларів. Крім того, каже Валентієв, нові власники заволоділи його особистими речами, захопили півгектара прилеглої території та ще 0,03 га території, яка належить місту.

"На сьогоднішній день вони користуються всіма благами – електроенергією, водою, каналізацією, особистими речами", – пояснює Валентієв.

Фірма "Інкорт ЛТД" була заснована 1989 року у Тисменицькому районі. Цій фірмі належав торговий комплекс "Золота нива". У 2004 році підприємець отримав дозвіл на реконструкцію "Золотої ниви". Для цього взяв кредит 1,660 млн гривень.

"Працював ресторан, бар, один з перших боулінг-клубів та більярдний зал. Ми вчасно платили кредити. Кредит був виділений на три роки, і залишалося чотири місяці, щоб його погасити, – розповів Валентин Валентієв. – Однак банк зробив перерахунок, збільшивши курс долара з 4,5 гривень до 9 гривень. Якщо нам залишалося погасити 350 тисяч гривень, то ця сума різко виросла до 800 тисяч гривень".

Суд з банком підприємець таки програв, боргові зобов'язання зросли до понад двох з половиною мільйонів гривень. Валентієв звинувачує банк у підробці додаткових кредитних угод.

В результаті інформаційний центр Міністерства юстиції виставив заявку про продаж майна торгового комплексу "Золота нива" площею 1325 метрів кв.

"Так, 15 вересня 2014 пройшли торги з одним учасником, який купив майно ТД "Золота нива" за 2,555 млн гривень", – розповів підприємець.

"Золоту ниву" на аукціоні придбала дружина директора одної з найбільших будівельних компаній Івано-Франківська "Мельник" Оксана Мельник. 

 

 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: