fbpx

Франківці в соцмережах діляться враженнями від візиту Яценюка

Суспільство 21:59, 11.03, 2016

Сьогодні в Івано-Франківську перебував глава уряду Арсеній Яценюк. Візит глави Кабміну спричинив певні незручності мешканцям міста, про що вони і розповіли в соцмережі.

Офіційна причина візиту – нарада з керівництвом області з приводу ремонту доріг та нарада з головами РДА. У селі Крилос Галицького району підбили підсумки минулорічних робіт в області і обговорили плани на поточний рік. Після цього Арсеній Яценюк повернувся  до Франківська на зустріч з головами райдержадміністрацій області, яка відбулася в закритому режимі.

Перебування прем’єр-міністра у Франківську супроводжували безпрецедентні заходи безпеки, які нагадали містянам зустрічі парткерівників радянських часів і президентських кортежів "попередників". У соцмережі франківці обговорюють нюанси організації зустрічі глави уряду, зауважуючи невиправдані почесті  і підлабузництво.

"Нині Франківськ просто поставили на вуха,  пише громадський активіст Михайло Джогола.  Зранку о 9 годині йду попри "білий дім" і офігіваю: цьотки і вуйки в жилєтах і без них, з граблями, садовами ножицями і лопатами садили клумби і поправляли усю флору довкола адмінбудівлі. Їх лиця були сповнені втіхи, наче через годину їх чекає неминуче білування. В той же час на кожному куті площі перед ОДА стояло по два поліцейських і пильно видивлялись, чи не вискочить десь якась фауна і не натворить гидоти…

На вулиці під "білим домом" я бачив керівника патрульної поліції, який був разом зі своїми поліцейським, потім зустрів заступника керівника Національної поліції в області, зрозумів, шо він гуляє центром не просто так.

Далі зустрів кількох журналістів, які їздили в Крилос. Хлопці були трохи синюватого кольору і тряслись, ніби на перших стадіях Хвороби Паркінсона… Казали, шо їх привезли, лишили на трасі і вони ше з півгодини чекали на прем'єра… З блиску радості в їхніх очах, я зрозумів, шо робота їм просто в кайф.

Потім читав новини про страшного і босого терориста з молотком і порошком. Боявся. Навіть думав не йти обідати  раптом ІДІЛ чи яка біда тут ходить…

Апофеозом всього стало то, шо порозганяли всі машини зі стоянки на вул. Мельничука. 
Всі стрілки вказували на візит Яценюка. І мене добило офіційне пояснення: "У прес-службі патрульної поліції "Галці" уточнили, що такі дії пов’язані із непевною безпековою ситуацією та супроводом посадової особи під час офіційних візитів".

Мій висновок: "Сєня, бл@, будь папрощє. Ти ж там економ-класом літав і їздив, в квартиру звичайну переїхав, до людей тягнувся. Х@ тобі боятись то?"

І ше би дуже хотів такий порядок бачити кожен день: шоб тротуари і клумби підтримували в належному стані регулярно, авторагулів карали, придурків і небезпечних елементів ловили і перевиховували, а всі люди  виконували свої обов'язки. А влада і чиновники  були з народом і нікого не боялись".

"А я нині о 8:00 бачила, як цьоці мили швабрами сходи!! перед ОДА. Чи помили бруківку, не помітила, але те, що були світлі та піднесені,  це факт!"  підтримує в коментарях надвірнянська активістка Тетяна Пришляк. 

"Такі виджу, прищепили нам москалі віруса, шо сі називає "потьомкінська дєрєвня"… І ніби й не довго були, яких 60 літ всього-навсього, а кілько шкоди в уми занесли…"  вдається до влучного порівняння бізнесменка Любов Кузенко.

Франківський журналіст Роман Турій переповідає розмову з патрульним поліцейським, який обурювався службою в "обслузі" високого гостя.

1

 "Це вже явно перебор  ці дороги перекривати, поїхав їсти в найдорожчий ресторан… Хіба не можна було тихо собі їздити!?" Вгадайте, хто мені це щойно сказав про Яценюка? Сам би не повірив  патрульний поліцейський, з яким я постояв 15 сек на переході біля "Надії", чекаючи зеленого світла. Хлопець, як і десятки його колег, якраз звільнився після "обслуговування" нинішнього візиту пана прем'єра. Ми просто перекинулися поглядами, привіталися, не знайомі. Я лише запитав  "Чи вже пообідав пан прем'єр?" І правоохоронець ніби чекав запитання  почав скаржитися на цей цирк, в якому був змушений брати участь. Чи для цього він йшов у нову патрульну поліцію? Троха сумно, реально"  ділиться Роман.

"А чому має страждати місто і мешканці від приїзду прем'єра? Майже вся поліція була розкладена навколо "білої хати" (цілого кварталу). В цей час рагулі паркувались, люки крались і т. п., чим мала поліція займатись. Чи пан міністер боїться, що його люди знесуть за його роботу?"  дивується Ростислав Котович.

"Влада все ближче і ближче до народу. Це показав сьогодні Арсеній Яценюк, чи як його в народі називають КУЛЯВЛОБ. Для того щоб шановний Арсеній Петрович провів свою обідню трапезу, поліції прийшлося перекрити цілу площу біля пам’ятника Івану Франку в Івано-Франківську, а ще виставити вартових на даху готелю. Так тримати, Арсенію Петровичу! Живемо по-новому!!!"  пише Богдан Досюк.

2

Серед іншого франківці нарікають на затори і збої в організації дорожнього руху. 

"Сьогодні нова патрульна поліція майже в повному складі забезпечувала безперешкодне переміщення по місту колони київських яйце-вельмож. Як в старі "добрі" часи. Повимикали світлофори, стоять біля кожного слупа, граються телефонами, в місті затори та ще й старі даїшники їм в цьому помагали. Ну що тут скажеш?! Дивишся на це і якось гидко робиться. Ганьба!!! – обурюється Юрій Чабан.  Але поясніть, для чого це?! Скільки вже раз говорилось про відміну кортежів посадовців по місту і т. д. Чому для того щоб якийсь пупкін проїхав без ускладнень по місту, інші громадяни повинні маринуватись в заторах? Особисто бачив перекритий рух на вул. Сахарова, чув крик гучномовця: "прийміть праворуч, звільніть дорогу". Чому платник податків за кермом повинен звільнити дорогу для тих, хто ним утримується? Напевно, повинно бути навпаки".

"Це просто бажання лизнути поглибше місцевих елітних холуїв",  не добирає слова на позначення своїх вражень Людмила Безусова-Попович.

"Не думаю, що прем'єр та члени делегації особисто розпоряджалися про перекриття доріг, і поліцію я б не звинувачувала, адже вони теж у підпорядкуванні місцевій владі… А реальні питання потрібно ставити керманичам нашого регіону, патріотам-націоналістам з "білої хати". Чомусь я впевнена, що це їхня ініціатива зустрічати вищестояче керівництво з усіма почестями, як колись парткерівників. Це їм мало нарешті вистачити сміливості сказати: "Перепрошуємо, пане прем'єре та члени делегації, але ми не розголошували про ваш приїзд і тому графік візиту може бути порушений через затори тощо". Думаю, нашим чиновникам би аплодувала Україна і брали б приклад, а ще впевнена, що через це нікого б не звільнили і всі би всюди встигли… але кілька людей у формі не завадило б для відлякування неадкватних, адже навіть найгіршій владі своє "фе" можна висловити достойно і культурно, без пірваних костюмів, помідорів чи зеленки", – підсумовує Богдана Вацеба.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: