fbpx

Франківці збирають гроші на новий альбом "Історія України в піснях" музиканту Тарасу Житинському

Культура 17:35, 11.06, 2015

Частину тиражу альбому передадуть пораненим бійцям в госпіталі та на передову в зону війни.

З ініціативою допомогти українському музиканту, автору пісень Тарасу Житинському видати новий диск виступила івано-франківська волонтерка, куратор групи "Поранені SOS" Наталія Сербин.

"Відколи в Україні почалася війна, Тарас Житинський часто приїжджає в Україну, проводить благодійні концерти для український вояків. Відвідує поранених у госпіталях, – написала волонтерка в соцмережі Фейсбук. – Диск під назвою "Історія України в піснях" Тараса Житинського  це 52 пісні від 17-20 століття, де оспівана історія українського народу. Давайте спільними зусиллями допоможемо йому видати новий альбом. 500 дисків нового альбому "Історія України в піснях" будуть передані пораненим бійцям у госпіталі та в зону бойових дій".

Долучитися до ініціативи можна тут.

Довідково: 

Тарас Житинський  український музикант, вокаліст, автор пісень. Народився у родині репресованих вояків УПА в Карагандинській області. Тільки у 1981-му році співак повернувся у рідне місто  Івано-Франківськ.

Лауреат фестивалю "Червона Рута-91" у Запоріжжі, лауреат Конкурсу молодих виконавців популярної пісні Міжнародного фестивалю "Слов'янський базар-92". Отримав Гран-прі на фестивалі української патріотичної пісні "Повстанським плаєм-2007".

Тарас Житинський – рок-співак, чия творчість спрямована на відродження українського духу, історії, свідомості. Тараса Житинського ще називають лондонським козаком, адже франківець уже багато років живе у Лондоні.

Козацький імідж Тараса, за його власними словами, – "не для понтів". Він видав декілька альбомів козацьких пісень та балад, які співає від щирого серця.

А історія визвольного руху українців щільно переплелася з історією його родини. 

"Мій дід воював у підрозділі Січових Стрільців під керівництвом полковника Самокиша у військах Симона Петлюри. Батько воював в УПА. У нашій родині не було професійних воїнів, але коли приходила війна, то йшли і воювали за Україну", – розповів Житинський. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: