fbpx

Франківцям показали нову міфологічну антистрес-розмальовку. ФОТО

Культура 18:21, 16.05, 2016

У франківській фортечній галереї "Бастіон" харківська художниця Олеся Вакуленко презентувала вже другу антистрес-розмальовку "Український міфосвіт".

До неї увійшли картинки на 80 сторінках, які створені за мотивами українських міфів.

Олеся Вакуленко пам’ятає себе за малюванням вже 25 років. Вона також є автором бестселера "Я люблю Україну", яка вийшла  лише минулого року і увійшла в топи кількох літературних оглядів 2015 року, пережила вже 5 накладів у 18 тисячах примірників. 

Ідею створення такої книжки авторці підкинули видавці, які, побачивши у соцмережах її роботи, запалилися ідеєю видати саме українську розмальовку-антистрес, яка би могла не лише змушувати її власників розвивати творчі можливості, а й мати просвітницький характер.

"В Європі і в світі розмальовки-антистрес – це взагалі тренд. Вже понад 5 років це дуже стрімко розвивається. В Україні він лише набув популярності. Ці дві книжки створені за мотивами народного мистецтва. Вони відрізняються від тих книжок, які були до того, тим, що це було намальовано українською художницею, а не передрук іноземних художників. Основою цієї книжки є твори нашого власного народного мистецтва. Ці книжки можуть виконувати не лише своє пряме призначення, а й бути сувенірною продукцією", – розповіла Олеся.

Цього разу авторці довелось перечитати чимало книжок, у тому числі дослідницьких, про українську міфологію.

"На мою превелику прикрість, ми набагато краще знаємо міфологію давніх греків, ніж міфологію і релігійні світогляди наших пращурів", – додала художниця.

Окрім цього, Олеся Вакуленко має власну творчу майстерню, яка виготовляє різноманітну сувенірну продукцію із ручним розписом.

Після презентації присутні разом розмальовували картинки. 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: