fbpx

Голова Івано-Франківської ОДА привітав ветерана ОУН-УПА

Суспільство 19:32, 20.05, 2015

З днем народження відомого прикарпатця Іллю Сливінського привітав голова обласної державної адміністрації Олег Гончарук. Іменинник зустрічав поважного гостя на подвір'ї власної оселі як годиться: у вишиванці, однострої та з усіма нагородами.

Про це повідомляє КУРС із посиланням на Івано-Франківську ОДА.

"Усе своє життя ви були справжнім патріотом, борцем за незалежність, невтомним громадським і політичним діячем, – сказав Олег Гончарук, вручаючи ветерану подарунки та букет жовто-блакитних квітів. – Хочу побажати вам довгих років життя, здоров’я, наснаги й надалі залишаючись гідним прикладом для наслідування".

Голова облдержадміністрації разом з Іллею Сливінським оглянули пам’ятники на території села, встановлені за ініціативи вояка УПА. Серед них – погруддя Степанові Бандері, Лесі Українці, скульптура янгола. Розповідаючи про життєвий шлях іменинника, який активно долучився до діяльності культурно-наукового товариства "Рух", Народного Руху України, Івано-Франківського міського осередку ОУН, побратими Іллі Сливінського подякували Олегу Гончаруку за увагу до таких людей. Користуючись нагодою, вони вручили очільнику області відзнаку Проводу ОУН.

"За значний особистий внесок в українське державотворення, відстоювання української національної ідеї та гідне пошанування пам’яті Героя України Романа Шухевича", – йдеться в анотації до відзнаки.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: