fbpx

Ян Томбінський відкрив Інформаційний центр ЄС в Івано-Франківську

Суспільство 10:54, 13.11, 2014

У Прикарпатському національному університеті урочисто відкрили Інформаційний центр Європейського Союзу, у якому студенти та мешканці міста отримуватимуть актуальну інформацію про ЄС та його політику.

Відкриття центру та урочисте перерізання стрічки відбулося за участю Голови представництва ЄС в Україні Яна Томбінського, ректора Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника Ігоря Цепенди, голови Івано-Франківської ОДА Олега Гончарука та заступника голови обласної ради Олександра Левицького.

За умовами Угоди, підписаної між Головою представництва ЄС та ректором ПНУ імені Василя Стефаника, Європейський Союз буде забезпечувати Інформаційний центр ЄС інформматеріалами інституцій ЄС. Також служба офіційних публікацій ЄС в Люксембурзі надаватиме івано-франківському центру власні документи.

Ігор Цепенда сподівається, що відкриття і робота центру надасть той поштовх у формуванні нової еліти, яка зможе забезпечити реформування українського суспільства на основі європейських норм. 

"Для нас відкриття Інформаційного центру ЄС – це подія, яка змушує до праці,  говорить Ігор Цепенда,  оскільки немає більш прогресивного, ретельного і глибокого партнера, ніж ЄС".

"Для нас важливо те, що ми починаємо реалізовувати і втілювати у своєму житті європейські цінності. Ми перестаємо грати правилами, а починаємо грати за правилами, і це є важливо",  відзначив ректор.

Голова представництва ЄС в Україні Ян Томбінський відзначив, що відкриття такого центру є дуже важливим як для Івано-Франківська, так і для Європейського Союзу.

"Дуже приємно, що в Івано-Франківську відкрили цей центр,  говорить Ян Томбінський,  зміст його роботи – це надання інформації про ЄС та відкриття можливостей для молодих людей".

Ян сподівається, що інформація про ЄС, якою володітиме центр, буде доступна не тільки для студентів, але й для всіх інших громадян Івано-Франківська.

Директором Інформаційного центру ЄС призначено випускника НАН України Марчук Наталію.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: