fbpx

Громади в Калуші хочуть об’єднати кулуарно

Суспільство 20:41, 22.04, 2015

Голова Калуської районної ради Василь Дзундза вводить в оману голів сільрад щодо термінів проведення об’єднання громад, які вимагає територіально-адміністративна реформа, та не допускає громадськість до обговорення Плану об’єднання громад.

Про це сьогодні під час відкритої наради з головами сільських рад Калуського району заявив член Ради Івано-Франківського обласного осередку партії "ВОЛЯ" Михайло Якимчук.

Василь Дзундза пояснює, що громади мають подати план об’єднання не до 1 червня, а до 1 вересня 2015 року. 

"Якщо громади не подадуть добровільний план об'єднання до 1 червня, то їх можуть об'єднати в примусовому порядку, – підкреслив Михайло Якимчук.  Очевидно, саме цього домагається районна рада".

Окрім того, Михайло Якимчук повідомив, що Василь Дзундза не дозволив йому бути присутнім на нараді, повідомивши про те, що зустріч закрита.

"Мене не пустили до зали,  обурюється Михайло Якимчук. – Цікаво, як може бути закрита зустріч, коли збираються голови сільських рад обговорювати питання об'єднань громад?"

Зі слів Михайла Якимчука, на засідання до обговорення плану об’єднання громад не допустили громадськість і представників політичних сил.

"Голова районної ради представив такий план об'єднання, який вигідний йому. Я переконаний, що громади мають самостійно визначитися щодо об’єднання територій,  додав Якимчук.  Одним словом, думку громад не питають, вирішують об’єднання громад в кулуарах, так, як вигідно керівникам".

Михайло Якимчук наголосив, що це вже не перша "подібна витівка голови Калуської районної ради Дзундзи". Під час першого засідання громадської ради при Калуський РДА він змусив майже два десятка представників громадських організацій обговорювати важливі проблеми регіону у холодному приміщенні, не дозволивши засідати у залі адмінбудівлі.

Згідно з українським законодавством, помічник-консультант народного депутата України має право: доступу в приміщення центральних та місцевих органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування за посвідченням помічника-консультанта; бути присутнім на засіданнях місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: