fbpx

Івано-Франківськ отримав Сертифікат на систему менеджменту якістю

Суспільство 18:42, 20.10, 2015

Сьогодні виконавчому комітету Івано-Франківської міської ради вручили міжнародний Сертифікат на систему менеджменту якістю відповідно до вимог міжнародного стандарту ISO 9001:2008.

Сертифікат міському голові Віктору Анушкевичусу вручив провідний аудитор сертифікаційного органу "DEKRA" та ТОВ "Глобал Сертифік" Павло Підгаєць.

Отримуючи сертифікат, міський голова Івано-Франківська Віктор Анушкевичус зазначив, що два вручених сертифікати на систему управління якістю вкотре підтвердили високий організаційний рівень роботи структурних підрозділів МВК.

"Робота в цьому напрямку була започаткована ще в 2007 році з переймання досвіду міст-партнерів у Литовській Республіці. Сьогодні колектив виконавчого комітету отримує заслужену нагороду та підтвердження впровадження міжнародних стандартів якості надання адміністративних послуг мешканцям міста. Це спільна заслуга всіх працівників виконавчого комітету. Немалу роль у цьому зіграла політика прийому на роботу у виконавчий комітет молодих людей, які прагнуть впроваджувати в роботу сучасні технології та підвищувати якість обслуговування населення. Саме сплав молодості та досвіду став запорукою успішної роботи в цьому напрямку", – зазначив міський голова Віктор Анушкевичус.

Виконавчий комітет Івано-Франківської міської ради впровадив систему управління якістю в 2008 році та був у числі перших трьох міських рад обласних центрів (Луцьк, Вінниця, Івано-Франківськ), які взяли курс на підвищення ефективності діяльності органів виконавчої влади та надання якісних адміністративних послуг населенню.

Використовуючи міжнародний досвід досягнення високого рівня управління в державних органах, новітню систему управління вирішили побудувати, рівняючись на міжнародні стандарти якості, зокрема використовуючи вимоги міжнародного стандарту ISO 9001.

Високу якість реалізації здійснених заходів та стратегічних завдань, належний рівень надання виконавчим комітетом Івано-Франківської міської ради адміністративних послуг, що відповідають вимогам міжнародних стандартів, засвідчено двома найбільшими міжнародними органами із сертифікації: TÜV NORD CERT GMBH (Німеччина) та "DEKRA" (м. Штутгарт, Німеччина), які мають багаторічне визнання та є одними із найбільш авторитетних і значимих в цій галузі на світовому ринку.

Підтвердженням високої оцінки міжнародних фахівців є видача виконавчому комітету Івано-Франківської міської ради трьох міжнародних сертифікатів на систему менеджменту згідно з ISO 9001, зокрема:

–    2009 та 2010 роки – Сертифікати на систему менеджменту згідно з ISO 9001:2000 та ISO 9001:2008, в сфері діяльності надання адміністративних послуг, видані міжнародним органом із сертифікації TÜV NORD CERT GMBH (Німеччина).

–    2012 рік  Сертифікат на систему менеджменту згідно з ISO 9001:2008, в сфері діяльності адміністративні та неадміністративні послуги в сфері управління виконавчих органів Івано-Франківської міської ради, виданий міжнародним органом із сертифікації "DEKRA" (м. Штутгарт, Німеччина).

27-28 серпня 2015 року виконавчий комітет Івано-Франківської міської ради вчергове успішно пройшов ресертифікаційний аудит в міжнародного органу із сертифікації "DEKRA". Міжнародними експертами визнано діяльність виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради в сфері надання адміністративних послуг такою, що відповідає вимогам міжнародного стандарту ISO 9001:2008 та особливо відзначено позитивну динаміку росту задоволеності населення міста роботою виконавчих органів міської ради та зростання позитивного іміджу нашого міста.

З часу запровадження системи управління якістю реалізовано багато важливих заходів для досягнення поставлених цілей, проте найяскравішим прикладом і досягненням є відкриття та введення в дію в 2010 році одного із перших в Україні Центру надання адміністративних послуг м. Івано-Франківська.

За результатами проведеного в 2014 році ГО "Центр політико-правових реформ" (м. Львів) моніторингу, Центр надання адміністративних послуг м. Івано-Франківська увійшов до трійки лідерів України та зайняв перше місце серед подібних центрів Західної України, а саме Львова, Тернополя, Луцька та інших міст, отримавши 824 бали із 1000 можливих.

Завдяки впровадженню та успішному функціонуванню системи управління якістю експерти громадянської мережі ОПОРА вже третій рік поспіль визнають Івано-Франківськ лідером в рейтингу публічності серед міст України. Виконавчі органи Івано-Франківської міської ради з показником 79% визнані безумовним лідером за трьома основними принципами: прозорість, відкритість та підзвітність суб’єктів місцевого самоврядування.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: