fbpx

Івано-франківські бюджетні заклади готуються до зими. ВІДЕО

Суспільство 11:00, 28.09, 2017

До похолодань комунальники Івано-Франківська готуються заздалегідь.

В міському Центрі розвитку і рекреації закупили соляно-піщану суміш, аби посипати пішохідні доріжки від ожеледиці. На початок сезону заготували понад 6 тонн речовини. До речі, в міському парку давно відмовилися від газового опалення. Тому коливання цін на "блакитне" паливо їх не бентежить, йдеться в сюжеті ТРК "Вежа".

А от медики поки що не можуть похвалитися альтернативними джерелами енергії в лікарнях. Тож вони безпосередньо залежать від теплопостачальних організацій міста. Дирекції медичних закладів подбали про термомодернізацію приміщень заздалегідь.

Тривалої і суворої зими очікують освітяни. Відтак активно утеплюють навчальні заклади. Освітня мережа складає близько 90 об’єктів. В профільному департаменті запевняють: практично всі школи і садочки готові до опалювального сезону. Підготовчі роботи виконували упродовж літніх канікул.

Міські заклади культури поступово отримують паспорти готовності до опалювального сезону. У зв’язку із затяжною реконструкцією народного дому "Княгинин" теплопостачання тут відбудеться дещо пізніше. Роботи проводить Управління капітального будівництва. В інших закладах культури уже проведено заходи із утеплення.

Раніше в мерії обіцяли преміювати керівництво закладу, яке виставить найменші комунальні платежі – за рахунок заходів енергозбереження. Міська влада переконана, це стимулюватиме бюджетників до "розумної" економії.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: