fbpx

Івано-франківські діти зіграли в шашки з міжнародним гросмейстером

Спорт 14:32, 03.05, 2015

У Франківську відбувся сеанс одночасної гри в шашки, на якому міжнародний гросмейстер Ольга Балтажи зіграла одразу з дванадцятьма дітьми.

Сеанс одночасної гри не був легким для чинної чемпіонки Європи, гросмейстера міжнародного класу Ольги Балтажи – дехто з молодих учасників сеансу мав за плечима перемоги на європейських турнірах. Гросмейстер виграла всі ігри, крім двох, – одну вона програла, а ще одна завершилась нічиєю.

"Вже третій рік обласна федерація шашок влаштовує традиційний сеанс одночасної гри. Він приурочений до Дня міста і Дня матері. Ми маємо на меті більше промоційну діяльність, аніж змагання як такі. Проводимо ці заходи ми в історичних спорудах  "Пасаж" Гартенбергів, міська Ратуша, а цього разу  біля кінотеатру "Люм'єр". Ми хочемо, щоб інтелектуальне середовище ставало популярнішим серед молоді. Зазвичай для дітей вищим пілотажом є зіграти внічию із майстром такого рівня. Проте сьогодні не обійшлось без сюрпризів  Олександр Грабовецький виграв одну гру в Ольги Семенівни, а Нікіта Козаков зіграв із нею внічию",  зазначив віце-президент Івано-Франківської обласної федерації шашок Тарас Лялик.

Також Тарас Лялик розповів, що в планах федерації  провести сеанс одночасної гри із більш ніж сотнею учасників, щоб поставити новий рекорд в цій дисципліні, інформує Стик.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: