fbpx

Івано-франківські стрітболісти – переможці турніру на Львівщині

Спорт 10:31, 05.07, 2014

В Миколаєві Львівської області на базі спортивного комплексу "Ювілейний" відбувся відкритий обласний турнір з вуличного баскетболу 3х3 (стрітболу), присвячений Дню молоді та 18-ій річниці Конституції України. В турнірі взяло участь і дві команди з Івано-Франківська.

Вуличний баскетбол набирає на Львівщині, й зокрема у Миколаєві, неабиякої популярності серед молоді. Так, фактично через соцмережі й телефоном згуртувалося чимало уболівальників та 24 команди, які прибули з міст: Львова (11 команд), Нового Роздолу (5 команд), Миколаєва (3 команди), Моршина (2 команди), Івано-Франківська (2 команди) та Золочева.

До участі у цьому цікавому турнірі зголосилися й відомі спортсмени Львівщини та України: Діма Неволін – чемпіон Європи із стрітболу, майстер спорту міжнародного класу; Василь Поляков та Олександр Шостуха – гравці І ліги Чемпіонату України з баскетболу; гравці команди «Медін-Львів» Карпів Андрій, Захаров Володимир, Дубінін Костянтин, Петришин Дмитро – переможці чемпіонату та кубка м. Львова з баскетболу, представники команди «Hellas» Савоченко Федір, Бугаєнко Максим, Мурін Юрій; команди «Пивомани» Воскобойник Антон, Микита Пустобаєв, Давид Тарас, Несущий Микола; спортсмени з Нового Роздолу Сергій Опришко, Андрій Бутковський, Артем Ковалевський, Андрій Чапляк та інші.

Команди змагалися на реконструйованих майданчиках для стрітболу, що були відновлені активною молоддю та волонтерами з м. Миколаєва. Подяку при цьому заслужили активісти: Тарас Чопак – тренер з баскетболу Миколаївської ДЮСШ «Нива-2004», випускник Львівського державного університету фізкультури; шоумен Володимир Паньків; Тарас Хариш, брати Юрій та Андріян Дмитріви, Ярослав Лехнич, Андрій Андрушко, Павло Маречко, Остап Котик, Андрій Тупис, Олег Старовецький, Андрій Гнатів, Іван Максимович.

Турнір з вуличного баскетболу 3х3 відбувся за активної підтримки керівництва сектору молоді та спорту Миколаївської райдержадміністрації Івана Наконечного та Андрія Туписа; голови районної організації ВФСТ «Колос» Володимира Титаренка, заступника директора Миколаївської ДЮСШ Василя Калічака, директора спортивно-оздоровчого комплексу «Ювілейний» Івана Гречкосія, пише Галичина Спортивна.

В цікавій та напруженій боротьбі перемогу здобула команда «Паталахи» з міста Івано-Франківська, перегравши у фінальній зустрічі команду «Півшишечки» з м. Львова; третє місце виборола ще одна львівська команда «Brus da». 

Кращим бомбардиром турніру став Діма Неволін, а кращим гравцем визначено Антона Воскобойника.

Результати:

 стрітбол

 стрітбол

 

стрітбол

 
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: