fbpx

"Івано-Франківський облавтодор" стягнув через суд із Завійської сільради 56 тисяч гривень

Суспільство 17:15, 23.09, 2014

Дочірнє підприємство "Івано-Франківський облавтодор" відкритого акціонерного товариства "Державна акціонерна компанія "Автомобільні дороги України" звернулося в суд з позовом до Завійської сільської ради Калуського району Івано-Франківської області про стягнення заборгованості в сумі 56 тисяч гривень.

Представники сільради підтвердили виконання робіт позивачем на суму 80 тисяч гривень. Однак пояснили, що фінансування робіт повинно було здійснюватись за рахунок субвенцій з обласного бюджету, проте із виділених коштів надійшло тільки 24 000,00 гривень.

Відповідач відзначив, що неодноразово звертався до обласної ради з проханням про виділення субвенцій в сумі 56 тисяч гривень для остаточного розрахунку, однак ніяких коштів не надходило, а власних він не має.

Так, суд з’ясував, що між Завійською сільською радою та філією "Мостова експлуатаційна дільниця" дочірнього підприємства "Івано-Франківський облавтодор" укладено договір, за яким позивач взяв на себе зобов'язання своїми силами і засобами виконати роботи з влаштування буронабивних паль, а відповідач – надати кошторисну документацію, забезпечити своєчасне фінансування робіт, прийняти та сплатити вартість виконаних робіт.

У липні 2012 року відповідач перерахував на рахунок позивача аванс в сумі 24 тисячі гривень. Позивач на виконання взятих на себе зобов'язань за договором виконав роботи на загальну суму 80 тисяч гривень. Матеріалами справи позивач підтвердив виконання будівельних робіт на цю суму.

Господарський суд Івано-Франківської області задовольнив позов "Івано-Франківського облавтодору" та стягнув з Завійської сільради 56 тисяч гривень. Крім того, сільрада має сплатити 1827 гривень судового збору.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: