fbpx

Іванофранківці заборгували "Теплокомуненерго" 60 мільйонів гривень

Економіка 15:55, 29.09, 2014

Загальна заборгованість споживачів за теплову енергію в Івано-Франківську становить 60 млн. гривень, в тому числі борг населення – 27 млн гривень.

Про це "Фіртці" розповів  заступник головного директора "Івано-Франківськтеплокомуненерго" Ігор Угриновський.

"Упродовж останніх п'яти років розрахунки населення за теплову енергію складають 101-103%. Цей борг – це борги окремих квартир та борги населення, які утворилися до 2009 р. Із боржниками працюємо поетапно, тобто визначаємо проблемність боргів. Частина споживачів не розраховується щомісяця, але оплачує один раз на три місяці чи раз на півроку, частина не має змоги повністю оплачувати в опалювальний період, а погашає борг, що утворився зимою, також і у літні місяці. Така категорія споживачів не є проблемними боржниками, тому у цьому випадку наші працівники ведуть роз'яснювальну роботу, як особисто, так і телефоном. Проблемною вважається заборгованість більше шести місяців приблизно 1000 грн. У цьому випадку використовуємо офіційні повідомлення та залучаємо до роботи фахівців по роботі з боржниками. Проводиться досудове врегулювання справи. При боргу більше 3 тисяч гривень боржник подається до суду і при позитивному вирішенні справа про заборгованість направляється у Державну виконавчу службу, яка зобов'язана уже законними методами стягнути з боржника затверджений судом борг. ДВС може накласти стягнення на доходи громадян, арешт на рухоме і нерухоме майно боржників і навіть його вилучити", – зазначив посадовець.

В свою чергу "Івано-Франківськтеплокомуненерго" боргує Нафтогазу. Загальний борг підприємства, за словами Ігоря Угриновського, станом на 01.09.2014 р. за природний газ становить 84 млн грн.

До слова, на балансі "Івано-Франківськтеплокомуненерго" знаходяться котельні, магістральні, розподільчі мережі та центральні теплові пункти. Підприємство подає централізоване опалення до 527 житлових будинків та 37 гуртожитків, з установ і організацій опалюються 228 споруд, які фінансуються з бюджетів, і 237 об'єктів категорії інші споживачі, або госпрозрахункові підприємства.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: