fbpx

Карітас провів в Богородчанах зустріч батьків, що виховують дітей з особливими потребами

Суспільство 18:42, 11.11, 2016

Днями у громадській організації "Світла Надія" у Богородчанах відбулась зустріч соціальних працівників Карітас Івано-Франківськ з батьками, які виховують дітей з вадами розвитку.

Захід відбувся у рамках проекту "Створення базових структур самодопомоги в Івано-Франківській області" за фінансування "Акції Людина" та "Карітасу Фульди".

"Осередок ГО "Світла Надія" активно функціонує ще з 2013 року і добре розвивається", – розповідає соціальний працівник Христина Попадин.

Починаючи з 2014 року Карітас активно підтримує діяльність громадської організації, допомагає в організації заходів, основна мета яких – сприяння інтеграції людей з інвалідністю в місцевій громаді. Батьки дітей з особливими потребами прагнуть підтримки та наснаги. Великою мірою громада сприймає їх як тих, що добре усвідомлюють проблеми своїх дітей.

Однак такі батьки переживають кризу. Вони потребують моральної, духовної підтримки, допомоги у відновленні гармонії власного особистісного стану. Важливим для них є участь кваліфікованих фахівців у розробці цілеспрямованих дій, скерованих на забезпечення чіткої програми реабілітації своєї дитини.

Карітас, організовуючи різноманітні зустрічі, заняття, тренінги для батьків, якраз створює їм умови для  спілкування, обміну проблемами та пошуку шляхів їх вирішення. Як стверджують батьки та представники громадських організацій, завдяки таким заходам відбувається зміцнення контактів ініціативних батьківських груп, обмін інформацією та набутим досвідом в роботі з дітьми та молоддю з особливими потребами в районних центрах. Це також згуртовує батьків, вони не відчувають себе самотніми у подоланні життєвих труднощів, обмінюються та збагачуються новими знаннями та ідеями.

Отже, і у Богородчанах, куди на зустріч з працівниками "Карітасу" приїхали батьки з Калуша та Тисмениці, всього їх зібралося близько десяти, й у інших районних осередках та громадських організаціях, відбуватимуться нові зустрічі з батьками, які виховують дітей з особливими потребами. Тут вони отримають усю необхідну підтримку.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: