fbpx

"Карітас" вчив чиновників Тисмениччини та Городенківщини, як протидіяти торгівлі людьми

Суспільство 20:18, 13.03, 2015

У рамках проекту Міжнародної організації з міграції в Україні "Впровадження механізму взаємодії суб'єктів, які здійснюють заходи у сфері протидії торгівлі людьми в Івано-Франківській області" відбувся перший семінар для представників мультидисциплінарних груп, які ідентифікують жертв торгівлі людьми та надають їм комплексну допомогу.

Тема семінару – "Механізм взаємодії суб’єктів, які здійснюють заходи у сфері протидії торгівлі людьми в Україні. Ідентифікація осіб, постраждалих від торгівлі людьми". 

Учасниками заходу були фахівці підрозділів Івано-Франківської ОДА, Тисменицького та Городенківського районів, які здійснюють заходи у сфері протидії торгівлі людьми.

До реалізації проекту залучені наступні структури: департамент соціальної політики облдержадміністрації та управління соціального захисту населення; департамент освіти та науки облдержадміністрації; заклади освіти; департамент охорони здоров'я облдержадміністрації та заклади здоров’я; обласне та районні управління міграційної служби, обласне та районні управління юстиції, обласна і районні служби у справах дітей, обласний та районні центри соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді, обласний та районні центри зайнятості, органи внутрішніх справ в Івано-Франківській області, обласний центр соціально-психологічної допомоги та регіональний центр соціально-психологічної реабілітації дітей. 

Проект здійснює БФ "Карітас Івано-Франківськ УГКЦ" у партнерстві з Департаментом соцполітики ІФОДА. Мета навчання – налагодити чіткий механізм взаємодії суб’єктів, які здійснюють заходи з протидії торгівлі людьми на Прикарпатті, що дасть можливість підсилити спроможність державних установ, органів внутрішніх справ та неурядових організацій регіону у сфері виявлення, ідентифікації осіб, постраждалих від торгівлі людьми, сприятиме їх якісній реабілітації. Впровадження проекту також сприятиме створенню умов для реалізації прав постраждалих від торгівлі людьми на соціальну, медичну, правову та іншу допомогу в Івано-Франківській області.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: