fbpx

"1+1" намагаються позбавити ліцензії

Суспільство 17:18, 29.12, 2016

Український телеканал "1+1» заявляє, що йому досі не видали ліцензії, переоформлення та продовження якої 15 грудня ухвалила Нацрада з питань телебачення та радіомовлення. Керівництво та працівники каналу побоюються, що за цим може стояти план із рейдерського захоплення "1+1".

Ці заяви висловлені у зверненні каналу до Президента, Голови Верховної Ради та Прем'єр-міністра, пише Громадське.

"1+1" зазначає, що під час шестимісячного розгляду заявки на адресу каналу не надходило жодних претензій, у зв'язку з чим дивується затягуванню виконання Нацрадою власного рішення.

"Впродовж останніх двох тижнів з надійних джерел до нас надходили повідомлення, що саме Адміністрація Президента намагається вплинути на прийняття рішень Національною Радою та передати контроль над каналом в інші руки", – йдеться у заяві.

Редакція закликає Президента України Петра Порошенка забезпечити виконання рішення Нацради з ухвалення ліцензії для каналу, і таким чином засвідчити свою повагу до незалежності ЗМІ в Україні.

Ситуацію навколо затягування рішення про надання ліцензії редакція каналу порівнює із тиском на ЗМІ в часи правління Віктора Януковича.

"Ми хочем застерегти та попередити тих, хто стоїть за намаганнями вимкнути канал, який є щоденним джерелом новин для мільйонів Українців, – навіть за відсутності паперу ми маємо законне право продовжувати мовлення",  підкреслює "1+1".

Голова Нацради Юрій Артеменко розповів Громадському, що наразі готується офіційна заява установи стосовно "1+1".

"1+1" український загальнонаціональний телеканал медіахолдингу "1+1 Media", що належить олігарху Ігорю Коломойському.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: