fbpx

Київ за підтримку анексії Криму внесе до "чорного списку" 500 діячів культури РФ

Суспільство 09:26, 04.08, 2014

МВС України виступає за те, щоб не дати можливість діячам естради, які підтримали анексію Криму, заробляти гроші на концертах та виступах в Україні.

У міністерстві внутрішніх справ України готують список "нев'їзних" на територію країни російських діячів культури, які підтримали приєднання Криму до Росії. Про це заявив радник голови МВС України Антон Геращенко на своїй сторінці у соцмережі Facebook.

"Ми зараз, зі свого боку, готуємо список щодо заборони в'їзду в Україну близько 500 російських діячів, які схвалили анексію Криму і поділ України", – йдеться в повідомленні, передає Дзеркало тижня.

Він заявив, що не схвалює дії української співачки Ані Лорак щодо РФ.

"Я не схвалюю дії Лорак та інших діячів естради, культури і мистецтва щодо Росії. Вважаю правильним не давати їм заробляти гроші на концертах та виступах в Україні – нехай їдуть виступають у Крим", – сказав радник міністра.

У той же час він зазначив, що не вважає провину Лорак настільки значною, щоб не давати їй виступати в Україні. "Вона, мені відомо, не робила заяв про підтримку анексії Криму або розділу України, а тільки поїхала на нагородження якоюсь музичною премією у травні цього року. Вважаю, що стратити її за це не можна", – зазначив він.

Радник голови МВС висловив думку, що громадяни, охочі протестувати проти позиції Лорак, мали право мирно, без зброї і кийків зібратися, не порушуючи громадський порядок, і висловитися про співачку.

"Не можна вриватися на приватну територію, де йде концерт, і заважати іншим громадянам! Не можна проявляти агресію і бити інших громадян та працівників міліції", – зазначив Геращенко.

Він також підкреслив, що міліція, згідно із законом про міліцію, мала право захистити громадський порядок і витіснити з території приватного клубу "Ібіца" протестувальників.

Нагадаємо, в ніч на понеділок євромайданівці, представники "Свободи" та організації "Правий сектор" намагалися зірвати концерт Лорак у нічному клубі "Ібіца" в Одесі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: