fbpx
  • Головна
  • Новини
  • Культура
  • Лауреат Шевченківської премії 2014, який був готовий прийняти її з рук Януковича, зустрінеться з прикарпатцями

Лауреат Шевченківської премії 2014, який був готовий прийняти її з рук Януковича, зустрінеться з прикарпатцями

Культура 15:49, 17.07, 2014

Лауреат Шевченківської премії 2014 – закарпатський письменник і журналіст Мирослав Дочинець зустрінеться з прикарпатськими читачами 25 липня у Книгарні "Є".

Мирослав Дочинець, якого ще називають "українським Коельо", під час зустрічі з іванофранківцями розповість про найновіші зі своїх книг. Найпопулярніша книга Дочинця "Многії літа, благії літа" впродовж років не виходить зі списку ТОП-10 продажів мережі Книгарень "Є". Зараз вона посідає там шосте місце.

Талант письменника визнав Шевченківський комітет. Цього року він став лауреатом Шевченківської премії у категорії "Література". Інтерв'ю з ним у буремний час брали журналісти "Української правди. Життя", у якому він розповів про своє ставлення до цієї події:

"Якби це була Нобелівська премія – то я б її, напевно, не брав. А Шевченко для мене є дуже визначальна постать. Це я кажу напівжартома… 

Вони кажуть, що премія – не Януковича, а Шевченка. Це премія не від влади, а від Шевченківського комітету, від поважних людей, які її присуджують. І гроші, які будуть давати, якщо їх будуть давати, – це гроші народні, з тих же податків читачів, які читають наші книги. І вони мають повернутися в народ".

У той час прихильників творчості Мирослава Дочинця особливо турбувало, чи зможе він потиснути руку Віктору Януковичу в день церемонії вручення Шевченківської премії – у час, коли відбуваються сутички біля Верховної Ради, формується громадянське суспільство, надія на відродження.

"Тиснути руку? Не знаю. Янукович  теж людина. Янукович  теж українець. І відкидати його? Він залишається, яким би він не був, залишається чоловіком, який уособлює… Це протокол, це формальна операція. Що тут скажеш? Я не знаю, не думав про ці речі".

Зазначимо, що у зв'язку із Майданом у Києві вручення Шевченківської премії, яке мало відбутися на 200-ліття Тараса Григоровича, 9 березня, перенесли на День Незалежності України  24 серпня 2014 року.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: