fbpx

Лідер "ДНР": Перемир'я більше не буде, підемо до кордонів Донецької області

Суспільство 13:16, 23.01, 2015

Бойовики на Донбасі більше не будуть вживати спроб розмовляти з Києвом про перемир'я.

Про це заявив у п'ятницю лідер бойовиків "ДНР" Олександр Захарченко, передає РИА Новости.

"Спроб розмовляти про перемир'я з нашого боку більше не буде. Ми тепер будемо дивитися, як буде реагувати Київ. Київ зараз не розуміє, що ми можемо наступати на трьох напрямках одночасно", – заявив він.

Захарченко додав, що "не буде більше жодного перемир'я, не буде більше жодних ротацій. Будуть обміни полоненими, тому що наші хлопці, які перебувають у полоні, – їх потрібно витягати".

Стосовно планів ведення бойових дій Захарченко зазначив, що "ми будемо бити до тих пір, поки не вийдемо на кордон Донецької області. Якщо я буду бачити загрози землі донецькій з будь-якого населеного пункту, цю загрозу я знищу й там".

При цьому Захарченко заявив, що спочатку має намір "взяти Слов'янськ, а потім Маріуполь", пише у своєму твіттері журналіст Олівер Керролл, який знаходиться на місці події.

"Нам потрібні поставки води зі Слов'янська. От чому ми туди не просуваємося", – наводить він слова Захарченка.

Лідер бойовиків відзначив нестачу прісної води в регіоні й що Маріуполь і Докучаєвськ одержують воду зі Слов'янська.

При цьому Захарченко заявив, що передав одного з українських полонених матері, яка приїхали за ним.

"Я вчора розмовляв з матір'ю одного з українських бійців … людину взяли в полон, він пройшов перевірку, він не злякався смерті, мовчав, командира свого не здав, хоча командир його потім зрадив … 23 роки хлопцю, стояв геройськи, плакав, про пощаду не просив, жити хотів. Його мати вчора забрала", – сказав Захарченко.

Як відомо, Україна неодноразово оголошувала режим припинення вогню. Бійцям було заборонено навіть відкривати вогонь у відповідь. Однак після посилення атак з боку бойовиків на початку року було дозволено відповідати.

Крім того, до активізації лідери бойовиків неодноразово заявляли про наміри сил АТО наступати. Після цього бойовики самі посилили атаки на донецький аеропорт і позиції сил АТО біля нього, на Дебальцеве й у районі Бахмутки. Також вони атакували позиції сил АТО в районі Маріуполя.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: