fbpx

Луценко збрехав, що гарантує мирне зібрання людей, – Дерев’янко. ВІДЕО

Політика 14:56, 06.12, 2017

Силовики жорстко побили людей, які мирно перебували в наметах під Верховною Радою, попри обіцянки генпрокурора Юрія Луценка гарантувати людям право на мирне зібрання.

Про це заявив один з лідерів РУХУ НОВИХ СИЛ народний депутат Юрій Дерев'янко під час виступу з трибуни парламенту у середу.

"Сьогодні о 6 годині ранку людей, які мирно знаходились перед Верховною Радою, було жорстко побито силовиками та спецпризначенцями. Це відбулось всупереч тому, що вчора генеральний прокурор Юрій Луценко з цієї високої трибуни збрехав про те, що він гарантує мирне зібрання людей", – обурився нардеп.

За його словами, в намет, де було більш як 35 людей, увірвались спецпризначенці, розтрощили людям голови, поламали ребра. Частина людей зараз в лікарні.

"Шановний пане Луценко, люди мене просили передати вам особисто, що вони не будуть танцювати перед Верховною Радою, не будуть співати. Якщо ще раз пролиється кров мирних українців, які знаходяться під Верховною Радою, вони всі підуть до вас додому. Я вас дуже прошу не робити ніяких силових сценаріїв і не провокувати людей", – звернувся нардеп до генпрокурора.

Він зазначив, що це відбулось тому, що начебто шукали лідера РУХУ НОВИХ СИЛ Михайла Саакашвілі, який мав бути в тому наметі, де потрощили зранку людей. 

За інформацією Дерев'янка, 5 грудня ГПУ та СБУ вчинили ціну низу кримінальних злочинів, а саме:

1.  Не було вручено жодної підозри ні Саакашвілі, ні його адвокатам.

2.  Вчора не було здійснено затримання і арешту Саакашвілі, адже жодного протоколу нікому не давали і до цього часу немає жодного процесуального документа.

3.  Вчора не було здійснено обшук, тому що після обшуку підписується протокол і опис речей, які були вилучені.

4.  Вчора було викрадення особистих речей Саакашвілі і жодних документів не було підписано."Вчора було здійснено злочин по незаконному викраденню людини і її майна з приміщення. Це робили справжні партнери Курченка і справжні агенти ФСБ", – заявив парламентар.

Він продемонстрував схему партнерства Порошенка з Курченком і Медведчуком навколо нафтової труби "Прикарпатзахідтранс".

"Саме ці партнери Курченко, Порошенко, Медведчук контрабандою постачають в Україну нафтопродукти, та мають ризик його втратити, тому що і Саакашвілі, і я, і наші активісти подали запити до НАБУ і НАБУ цим активно займається", – заявив депутат.

Дерев'янко закликав українських громадян о 18.00 мирно зібратись під Верховною Радою, щоб засудити такі дії влади і правоохоронців.

Нагадаємо, 5 грудня слідчі Генеральної прокуратури разом зі Службою безпеки затримали Михайла Саакашвілі після обшуків в його квартирі.Прихильники Саакашвілі заблокували автомобіль, в якому знаходиться Саакашвілі. Вони вивели лідера РНС з автомобіля та повели його до Верховної Ради.

6 грудня о 6 ранку силовики штурмували наметове містечко під Верховною Радою та жорстоко побили людей. Вони хотіли затримати лідера партії РНС Михайла Саакашвілі.

На правах реклами

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: