fbpx

Мала ГЕС у селі Яблуниця Верховинського району працює незаконно

Суспільство 09:27, 03.07, 2014

Про це Національному екологічному центру України повідомили у Державній екологічній інспекції у Чернівецькій області. Зокрема, перевірка малої ГЕС показала, що рибоходи на електростанції не працюють (при тому, що ГЕС повністю перекриває річку Білий Черемош), а режими або інструкції з експлуатації споруд ГЕС в сезон нересту відсутні.

Яблуниця розташована на березі Білого Черемоша, по якому проходить межа між Прикарпаттям і Чернівецькою областю. Гребля повністю перекриває ріку. 

"Саме товариство «Ноосвіт», що є власником ГЕС у селі Яблуниця, зараз найбільш активно лобіює нові проекти малих ГЕС у Карпатському регіоні, – коментує заступник голови Національного екологічного центру України Олексій Василюк. – Ми вирішили почати повномасштабну перевірку законності роботи існуючих електростанцій «Ноосвіту». Лише таким чином можна зрозуміти, чи можуть горяни сподіватись на відповідальність і чесність підприємства. Проте вже перша перевірка показала, що існуючі ГЕС товариства «Ноосвіт» викликають багато запитань".

Екологи розглядають питання щодо можливості демонтування малої ГЕС в с. Яблуниця, пише pryroda.in.ua.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: