fbpx

Марцінків розкритикував комунальний департамент за відсутність технагляду за ремонтом доріг

Суспільство 09:39, 03.04, 2018

На поточний ямковий ремонт доріг з міського бюджету виділили 8,5 млн грн. З них 6 млн грн отримає "Муніципальна дорожня компанія", а ще на 2,5 млн грн оголосили тендери.

За словами керівника департаменту житлової, комунальної політики та благоустрою Михайла Смушака, цих коштів буде не досить для ліквідації ям на всіх міських дорогах. Їх вистачить лише на перший час.
"Виводьте на дороги все, що є, що рухається і не рухається… Сьогодні асфальт з 12 години вже дають, запускають завод. Перші 40 тонн суміші асфальтобетонної видадуть, тож щоби максимальну кількість ремонтних бригад вивели комунальники на вулиці міста", – доручив міський голова Руслан Марцінків.
Він додав, що у департаменту є всього два завдання: латати дороги і провести технагляд тих, що були відремонтовані з гарантією.
Від сьогодні першочергово залатають ями на Новгородській, Бельведерській, Чорновола, Мазепи, Симоненка, а також дороги до садово-городніх масивів.
"Ряд вулиць, де минулого року був зроблений ремонт із гарантією, в процесі експлуатації показали недоліки,  сказав Смушак.  Просіли ділянки, сталися вибоїни, є ями".
За його словами, департамент проводить огляд, підрядникам виставили претензії щодо недоліків, які вони мають усунути за власний кошт.
Мер розпорядився передовсім усунути ями на вулиці Шевченка. Також дав доручення начальнику Управління транспорту і зв'язку Олегу Ганчаку закрити проїзд відремонтованою частиною Шевченка  зі сторони Гординського поставити боларди.
Марцінків розкритикував технагляд департаменту житлово-комунальної політики та благоустрою:
"Сидить в кабінетах 30 тролів, щось пишуть, і нікого з інженерів технагляду немає на дорогах. Тому приймається в експлуатацію таке, що треба переробляти". 
Смушак пообіцяв провести огляд 24 ділянок доріг з капремонтом, на які є гарантії, до кінця квітня.
Також зазначив, що підсиплять гравієм до свят Вовчинецьку, Індустріальну та Макогона.
Директор КП МДК Віталій Бурко повідомив, що сьогодні стають на ямковий ремонт Незалежності та Чорновола і кільця.
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: