fbpx

Міністр соцполітики Павло Розенко: Місцеві ініціативи з реабілітації учасників АТО будуть підтримані

Суспільство 16:11, 23.01, 2015

Під час офіційного візиту на Івано-Франківщину Міністр соціальної політики Павло Розенко вивчає досвід реабілітації учасників бойових дій на Сході й відповідні місцеві ініціативи.

Про це Міністр соцполітики повідомив ЗМІ. 

"Основна моя мета під час поїздки по всіх областях – це вивчити досвід і підтримати ініціативи, які спрямовані на підтримку хлопців, які повертаються з АТО. Нас дуже хвилює питання комплексного відновлення – фізична реабілітація, протезування, соціальна і психологічна допомога. Це ті напрямки, в яких ми зараз працюємо", – повідомив Павло Розенко.

За його словами, всі місцеві ініціативи з приводу реабілітації воїнів АТО "будуть вітатися". Перед тим, як приїхати на Івано-Франківщину, міністр перебував у Львівській області, де відвідав санаторій "Батьківщина". Заклад перепрофільований саме для реабілітації українських військових, що задіяні на Донбасі.

"Це нова ситуація, з якою стикнулася Україна. Ще рік тому ніхто не міг подумати, що будемо мати хлопців, які повертаються з війни і яким потрібно буде допомагати відновитися. Вперше цього року в бюджеті України передбачені кошти не тільки на фізичну, а й на психологічну реабілітацію. Ці кошти будуть в першу чергу спрямовуватися в регіони. Тому що не міністерство здійснює реабілітацію і не центральні органи влади. Тут, на місцях, люди мають отримувати якісну допомогу",  сказав міністр.

Також Павло Розенко повідомив, що хотів би почути не тільки ініціативи, а й конструктивну критику реформ, які започаткував уряд і які мають на меті підвищення соціальних стандартів в Україні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: