fbpx
  • Головна
  • Новини
  • Міноборони відсудило гуртожиток у Франківську, відчужений за фіктивними договорами

Міноборони відсудило гуртожиток у Франківську, відчужений за фіктивними договорами

12:33, 11.11, 2015

Суд визнав за державою в особі Міноборони право власності на приміщення на вулиці Січових Стрільців, 4 у місті Івано-Франківську.

Про це свідчить рішення Господарського суду м. Києва від 20 жовтня, пишуть Наші гроші.

Йдеться про пам’ятку архітектури 1904 року, гуртожиток військовослужбовців "Зірка" площею 1691 кв. м, що перебував у власності Міністерства оборони. Вартість приміщення станом на вересень 2013 року оцінювалась у 6,90 млн грн.

У 2012 році ТОВ "Оціночно-Консалтингова Агенція Ей-Сі-Ей" внесло приміщення до статутного капіталу ТОВ "Варант ЛТД", яке рішенням зборів передало гуртожиток ТОВ "Науково-технічний центр Спецпроект". Відомо, що "НТЦ Спецпроект" подавало судовий позов до "Варант ЛТД" про визнання права власності. У 2013 році це рішення було скасоване, оскільки "Оціночно-Консалтингова Агенція Ей-Сі-Ей" і "Варант ЛТД" не були власниками гуртожитку. З’ясовано, що приміщення військових у законному порядку не відчужувалося.

Але "НТЦ Спецпроект" встиг перепродати приміщення киянину Андрію Савостьянову, який вніс його в статутний капітал заснованого ним ТОВ "Реал-Плюс ЛТД". Як стверджував прокурор, проти Савостьянова вже порушено кримінальне провадження.

Суд визнав "Реал-Плюс ЛТД" недобросовісним набувачем, оскільки його засновник Савостьянов придбаваючи майно, знав або міг знати, що особа, яка здійснила відчуження майна, не мала на це права. Суд встановив, що спірне майно вибуло з власності Міноборони за фіктивними угодами без відома власника. Відтак позов про повернення майна державі повністю задовольнили.

У 2012 році власником ТОВ "Оціночно-Консалтингова Агенція Ей-Сі-Ей" став Єгор Степаненко з смт Кодра Київської області.

"Варант ЛТД" оформлений на ТОВ "Оціночно-Консалтингова Агенція Ей-Сі-Ей" і киянку Наталію Ткачову, яка водночас була керівником підприємства. 1 жовтня директорці "Варант ЛТД" винесли вирок, звинувативши її у підробці документів. Оскільки жінка уклала з прокурором угоду про визнання винуватості, то її присудили 3 роки позбавлення волі зі звільненням від відбування покарання з випробувальним терміном – 2 роки.

"НТЦ Спецпроект" записане на "Варант ЛТД" і Віталія Василину з Кременчука Полтавської області, який значився директором фірми. У червні цього року директора "НТЦ Спецпроект" засудили до 5 років позбавлення волі, звільнивши від покарання з іспитовим терміном на 3 роки.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: