fbpx

Міжнародний форум української діаспори на Прикарпатті відвідає делегація з РФ

Суспільство 11:39, 08.08, 2014

Міжнародний форум української молоді діаспори "Івано-Франківськ 2014" відвідають близько сотні молодих активістів, серед них буде і делегація з Росії.

"Жодна організація офіційно не відмовляється приїхати, але через те, що міністерства закордонних справ іноземних країн не гарантують їм безпеки, усі вони змушені їхати на свій ризик, відповідно багатьох не пускають батьки", – розповів голова Світового конгресу українських молодіжних громадських організацій Мирослав Гочак.

Незважаючи на нестабільну політичну ситуацію в Україні, Мирослав Гочак очікує на приїзд сотні молодих активістів з української діаспори, також Мирослав повідомив, що серед учасників Форуму буде і делегація з РФ.

"З Росії будуть представники. Це досить поважна делегація, – розповідає Мирослав. – В Росії зареєстрована тільки одна організація – це український молодіжний клуб "Ватра" в Саратові та є неформальне об'єднання "Український молодіжний форум в Росії", воно поки що не зареєстроване, в Росії дуже важко зареєструвати будь-що українське".

Загалом, як повідомив Ростислав Микитюк, на Форум витратять 230 тисяч гривень, значна частина коштів піде на покриття витрат за проживання та харчування іноземних гостей. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: