fbpx

Молоко добре, з маслом і сметаною – проблеми, – у Франківську оприлюднили дослідження молочної продукції

Суспільство 15:13, 29.12, 2015

ДП "Івано-Франківськстандартметрологія" провело дослідження молочної продукції, що продається в торговій мережі Івано-Франківська.

Фахівці з ДП "Івано-Франківськстандартметрологія" дослідили зразки молока, масла та сметани 13 торгових марок, закуплені в мережах "Вопак", "Наш край" і "Тростянецький". Закупка здійснювалася 16 грудня.  

"Для дослідження ми вибрали продукцію місцевих виробників і виробників із сусідніх областей. Не ставили собі за мету знайти щось добре чи погане, хотіли показати лише реальну картину, зазначили представники ДП "Івано-Франківськстандартметрологія".

1

Для експертизи відібрали по 5 зразків сметани й масла та 3 зразки молока.

Як пояснила начальник випробувального центру Тетяна Стасів, основною метою експертизи було встановити, чи відповідає вибраний об'єкт нормам.

Молоко з франківських магазинів експертів потішило: вся досліджена продукція – ТМ "Молочна родина", ТМ "Молокія", "Веселий ласунчик"  відповідає нормативам.

З маслом гірше. Досліджували масло ТМ "Горянка", ТМ "Альма-Віта", ТМ "Молокія", ТМ "Веселий ласунчик", ТМ "Здорово". Продукцію "Альма-Віта" забракували за біологічними показниками. Масло франківського молокозаводу не відповідає нормам через вміст рослинних жирів. 

Не пройшли тест і деякі зразки сметани. Досліджували ТМ "Альма-Віта", продукцію Івано-Франківського міськмолокозаводу, ДП "Ямниця", ТМ "Здорово", ТМ "Галичина". Сметана "Альма-Віта" не відповідає нормативам за вмістом жиру. Продукція ДП "Ямниця" забракована через невідповідність за вмістом жиру і мікробіологічними показниками. 

"Найголовніший наш висновок: незважаючи на все, вся молочна продукція у нас є безпечною для споживання",  підсумувала Стасів. 

Кожен франківець може детальніше ознайомитися з результатами дослідження на сайті ДП "Івано-Франківськстандартметрологія". Якщо хтось з виробників не довіряє результатам дослідження, на підприємстві готові спільно провести повторну експертизу. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: