fbpx

Микола Палійчук: чути правду – основне, чого хочуть люди

Політика 12:15, 23.10, 2015

Ті, що обіцяли життя “по-новому", з останніх сил намагаються "зберегти країну".

Івано-Франківська обласна організація політичної партії “Українське об’єднання патріотів – УКРОП”  молода політична сила, на платформі якої участь у місцевих виборах беруть громадські активісти, військові, волонтери, підприємці, управлінці, фахівці різних галузей з кожного району Прикарпаття. За досить-таки нетривалий час в області вдалося сформувати потужну команду, мета якої  досягти якісних змін. Про діяльність прикарпатських “укропів” розповідає очільник обласної організації “УКРОПу” Микола Палійчук.

“УКРОП” – молода політична сила. Чи вдалося за цей нетривалий час зорганізувати міцну команду?

Команда обласної організації політичної партії “УКРОП”  це в основному люди, які ніколи раніше не були в політиці (понад 90%), але водночас це люди, які завжди були першими: раніше  на Майдані, під час Революції Гідності, а тепер  на передовій, в час, коли наші військові найбільше потребують допомоги. Це люди, які готові до щоденної відповідальної праці, і наша позиція  зміни! Нам вдалося сформувати потужну команду, бо в ногу з молодими та амбітними ідуть люди з досвідом за плечима, а це дозволяє працювати злагоджено та конструктивно.  Я неодноразово заявляв про те, що серед нас немає осіб, причетних до Партії регіонів та їх сателітів, тих, що підлягають люстрації. Тому повне очищення влади  наше пріоритетне завдання. Адже КОЛИШНІХ РЕГІОНАЛІВ НЕ БУВАЄ.

Миколо Васильовичу, Ви очолювали Івано-Франківську обласну державну адміністрацію 2007-2010 рр., відзначте здобутки та користь від досвіду.

Незважаючи на те, що команда працювала недовго, трохи більше двох років, за цей час Івано-Франківщина вийшла на перше місце в Україні за рівнем соціально-економічного розвитку. Тому ми дуже добре знаємо, що потрібно зробити і як це робити. Насамперед  варто залучати інвесторів, бо це створення нових робочих місць та зниження рівня безробіття. І лише прозорі чіткі правила та довіра до влади зможуть привернути увагу інвестора. Крім того, важливим залишається зменшення місцевих податків, особливо для тих людей, які перебувають на заробітках за кордоном, а мають бажання повернутися в Україну і працювати тут.

Ми готові запроваджувати децентралізацію на місцях, бо вважаємо, що гроші з управлінь і відділів місцевих адміністрацій потрібно передати школам, лікарням, дитячим садкам та іншим установам. Я веду до того, що саме колективи цих чи інших закладів мають бути розпорядниками коштів.

Щодо влади, то тут потрібна абсолютна прозорість: звіт про кожну використану гривню повинен бути опублікований на сайті установи/закладу відразу ж в момент оплати, і таким чином, кожен мешканець району матиме можливість стежити за бюджетними видатками.

Один з пріоритетних напрямків нашої роботи  безпека мешканців краю. Вулиці мають бути освітлені, а крім того, вважаємо за необхідне встановлювати камери відеонагляду. Варто скористатись чудовим досвідом під час роботи в Івано-Франківській ОДА, коли ми  облаштували при кожному виїзді з міста відеокамери, як результат  жодної машини за рік не викрали.

За час передвиборчої кампанії, та й загалом, Ви провели чимало зустрічей з мешканцями області, побували в кожному районі. Не відчули розчарування? Чого найбільше прагнуть люди, як думаєте?

Я провів дуже багато цікавих зустрічей, тому розумію, що основне, чого вони хочуть,  це чути правду. Всі розуміють, що країна в стані війни. Всі готові ділитися навіть останнім, аби через волонтерів відправляти необхідну допомогу військовим, які перебувають на Сході. Через стрімке знецінення гривні люди відчувають значні втрати в доходах, але навіть готові “затягнути ремені”, тільки б допомагати військовим, тому їм потрібна правда… Люди просять покарати винних у розстрілах на Майдані, очистити владу від регіоналів та їх прибічників. Люди сильні! Вони вірять у перемогу, але для цього їм потрібна ПРАВДА.

А що маємо натомість? Гостре розчарування теперішньою владою! І всі ми розуміємо, що третій Майдан не на часі, бо це призведе до ще більших втрат, до непередбачуваних наслідків. У мене складається враження, що влада думає, ніби вона робить все правильно. Їй потрібно дати належну оцінку. Попри те, що серед чиновників є непогані фахівці, хороші люди, яких я добре знаю і поважаю, влада почала вибори з порушень: адже 16 виборчих комісій в області з 21 очолили представники партій, які ввійшли в БПП. Несправедливо відбувалось формування виборчих округів, представники влади пішли на вибори, не дотримавшись гендерної квоти. Почати виборчий процес з порушення законодавства  це, як мінімум, дуже цинічно, тим паче після Революції Гідності. Тому цим людям вірити не можна!

Вони відчули вседозволеність, і якщо на місцевих виборах отримають високий результат, то в Україні може відбутися повна узурпація влади. Але ж це місцеві вибори…

Так. Це місцеві вибори. Тому кількість провладних депутатів у Верховній Раді України не збільшиться і не зменшиться, але є одне “але”: ті, що обіцяли життя “по-новому”, з останніх сил намагаються “зберегти країну”… Хай виконають спочатку попередні обіцянки, а потім уже дають нові.

 Що ж, за кого голосувати виборцю?

Багато партій мають сильних і фахових людей у списках, ми цього не заперечуємо, і до багатьох кандидатів, що балотуються від інших політичних сил, я ставлюся з повагою. Натомість ми ведемо свою команду, маємо свою програму, а це означає, що ми ГОТОВІ БРАТИ НА СЕБЕ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЬ за те, що відбуватиметься в області. Ми готові відповісти за кожне своє слово! І в цьому наша перевага.

Політична реклама

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: