fbpx

На фестиваль "Писанка" у Коломию з’їхалися 100 писанкарів та 1500 учасників творчих колективів. ФОТО

Суспільство 16:09, 06.05, 2019

В Коломиї 4-5 травня 2019 року відбувся Всеукраїнський відкритий фольклорний фестиваль "Писанка", який цього року проходив у рамках ІV Міжнародного фестивалю мистецтв "Карпатський простір".

На фестиваль завітали гості з Київської, Хмельницької, Тернопільської, Львівської, Донецької, Кіровоградської, Закарпатської, Чернігівської, Харківської областей, а також майстри писанкового розпису з Румунії.
Близько 1800 осіб взяли участь у фестивалі, серед них 1500 учасників колективів народної творчості, 100 писанкарів, 150 учасників конкурсу писанкового розпису та 50 майстрів декоративно-ужиткового мистецтва.
У міському палаці культури «Народний дім» відбувся конкурс писанкового розпису за участю майстрів та учнів з позашкільних навчальних закладів та закладів середньої освіти з Києва, Івано-Франківської, Хмельницької та Тернопільської областей.

В національному музеї народного мистецтва Гуцульщини та Покуття ім. Й. Кобринського відбувся круглий стіл «Мистецтво писанки: традиції і виклики сучасності» за участю майстрів писанкового розпису, мистецтвознавців, науковців, працівників музею.
На сцені перед Музеєм писанкового розпису виступили міністр культури України Євген Нищук та начальник управління культури, національностей та релігій Івано-Франківської обласної державної адміністрації Володимир Федорак. Мистецьку програму першого фестивального дня розпочали мистецькі колективи та солісти з Івано-Франківської, Київської, Чернігівської та Хмельницької областей.

У рамках фестивалю «Писанка» відбулася виставка-продаж творів декоративно-ужиткового мистецтва. Мешканці та гості міста мали змогу придбати вишиванки, гуцульські писанки, вироби з кераміки.
5 травня представники міської влади, учасники та почесні гості фестивалю святковою ходою пройшли від міської ратуші до сцени на площі перед Музеєм писанкового розпису, де і відбувалися основні мистецькі заходи фестивалю.
У Музеї писанкового розпису народні майстри села Космач Косівського району презентували своє творче мистецтво. Гостей фестивалю великодніми гаївками вітали хореографічні, хорові, музичні та фольклорні колективи народної аматорської творчості з Івано-франківської, Київської, Чернігівської та Хмельницької областей.

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області! 
 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: