fbpx

На Івано-Франківщині хворим на гіпертонію відшкодували більше 1,7 млн гривень від вартості ліків

Здоров'я 09:56, 13.08, 2014

Уряд продовжив реалізацію пілотного проекту щодо часткової компенсації громадянам вартості ліків від гіпертонії, збільшивши при цьому перелік медикаментів до 324 найменувань, розповіла головний спеціаліст з терапії департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Лариса Боришкевич.

За її словами, в області на сьогодні вже використали понад 1,7 млн грн, виділених державою для проведення відшкодувань, повідомили КУРСу в прес-службі ОДА.

"В загальному в пілотному проекті в нашій області бере участь 50-70 відсотків від кількості гіпертоніків, – зазначила медик. – Минулого року цей показник складав навіть 80 відсотків".

Цьогоріч у прикарпатських аптечних закладах придбати ліки від гіпертонії зі знижкою, яку забезпечує держава, зможуть не лише жителі області, а й переселенці з інших регіонів.

"Переселенці, які приїхали з Донецької чи інших областей, повинні зареєструватися у лікаря, після цього їм так само будемо відшкодовувати вартість препаратів, – сказав представникам ЗМІ головний терапевт Міністерства охорони здоров’я України Василь Нетяженко. – Далі можна буде зробити перерозподіл коштів".

Лікарі закликають своїх пацієнтів навіть у складні життєві моменти намагатися дбати про своє здоров’я і скористатися допомогою держави. Адже, як стверджує заступник директора департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Зоя Ціхонь, це допоможе комусь зберегти своє життя, іншим – уникнути інвалідності, а дехто зможе просто нормалізувати свій тиск.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: