fbpx

На Калущині рятувальники вчили місцевих мешканців пожежної безпеки

Суспільство 18:10, 08.06, 2016

На Прикарпатті розпочалися профілактичні заходи із залученням рятувальників, представників органів місцевого самоврядування, фахівців газової служби, енергонагляду, соціальних служб в населених пунктах області, де склалася найбільш неблагополучна ситуація з пожежами та загибеллю людей на них.

Днями такий захід відбувся у селі Пійло Калуського району.

З початку року на Калущині виникло 127 пожеж. Домінуючою причиною виникнення загорань є необережне поводження з вогнем, через що виникло 96 пожеж, через коротке замикання електромережі  21 пожежа, пічне опалення – 2 пожежі, грозовий розряд – 2 пожежі, інші причини – 6 пожеж. 47 разів здійснено виїзди на гасіння загорань сміття та сухої рослинності. 

В ході відпрацювання учасники рейдових груп обстежили більше півсотні помешкань. Вони вказали господарям осель на основні порушення правил пожежної безпеки, надали людям кваліфіковані поради та рекомендації щодо дотримання громадянами правил безпеки життєдіяльності. Рятувальники вручили мешканцям села застережливі листівки. Як засвідчили результати перевірок, більшість домогосподарів дбають про належний протипожежний стан власних осель.

Працівники Служби порятунку завітали і до місцевої школи, де працює дитячий пришкільний табір. Рятувальники нагадали дітям, як безпечно поводитися в час літніх канікул. Вони звернули особливу увагу школярів на дотримання правил безпечної поведінки в побуті, під час перебування поблизу водойм, при виявленні вибухонебезпечних предметів.

Впродовж літа такі відпрацювання пройдуть і в ряді інших населених пунктів області. Адже лише спільними зусиллями громадськості і влади можна мінімізувати кількість пожеж у житловому секторі та зробити життя людей безпечним.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: