fbpx

На освітлення сіл і селищ Прикарпаття витратять 12 мільйонів гривень

Суспільство 10:40, 22.12, 2015

99% коштів підуть на заміну світильників і лампочок. Департамент будівництва, житлово-комунального господарства, містобудування та архітектури Івано-Франківської ОДА підготував Регіональну цільову програму зовнішнього освітлення селищних та сільських населених пунктів області до 2020 року.

Програму вчора розглянула профільна комісія обласної ради.

Програма з зовнішнього освітлення сіл і селищ Франківщини на наступні п’ять років коштує 12 млн грн та фінансується з обласного і місцевих бюджетів. В 2016 році передбачено витратити 1,5 млн грн з обласного бюджету і 500 тис. грн – з місцевих.

Розпорядником коштів разом із Департаментом ОДА є комісія облради, відтак претендентів на фінансування обиратимуть "в ручному режимі".

"Не будемо оголошувати тендер, зберемося і зробимо розподіл коштів, зважаючи на те, що закладено для співфінансування в бюджетах сіл і районів. Відбір проведемо шляхом голосування", – запропонував член депутатської комісії обласної ради Володимир Шкварилюк.

Комісія підтримала пропозицію. Відтак вирішили основним критерієм відбору проектів зовнішнього освітлення, які подаватимуть села, прописати наявність проектно-кошторисної документації.

Регіональна програма фінансує, пояснив начальник управління житлово-комунального господарства Департамент будівництва, житлово-комунального господарства, містобудування та архітектури Івано-Франківської ОДА Юрій Басараб, роботи зі встановлення щитових, лічильників, заміни опор та стовпів. Але 99% коштів, за його словами, йдуть на заміну ламп і світильників.

При цьому мова не йде про перехід на енергозберігаючі технології – такі нюанси Програма від ОДА не враховувала.

Депутатська комісія обговорила цей нюанс і додала до проекту Програми пункт "врахувати заміну газорозрядних ламп світлодіодними та ЛЕД-світильниками". В такому вигляді документ представлять на затвердження депутатам Івано-Франківської обласної ради, сесія якої відбудеться наступної п’ятниці, 25 грудня.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: