fbpx

На Прикарпатті 40 книг видадуть за бюджетні кошти

Політика 19:34, 12.04, 2016

Відбулося засідання експертної ради з питань книговидання, в якому взяли участь науковці, знані на Івано-Франківщині автори, літературознавці, громадські діячі.

Цьогоріч авторами видань було подано рекордну кількість заявок (165 пропозицій) для випуску за бюджетні кошти.

"Протягом трьох тижнів члени експертної комісії мали змогу ознайомитися із запропонованими виданнями і відібрати ті, які, на їхню думку, є найбільш суспільно значущими та потребують підтримки, – підкреслив заступник голови ОДА Ігор Пасічняк. – У підсумку було виокремлено низку пропозицій, які отримали підтримку більше третини членів експертної ради. Загалом таких видань на сьогодні є сорок".

Під час засідання присутні могли ретельно ознайомилися із виданнями та впродовж тижня повинні будуть оцінити їх за десятибальною системою, що, своєю чергою, дасть змогу сформувати рейтинг книжкових проектів, інформує прес-служба ІФ ОДА.

На реалізацію обласної програми із книговидання цього року передбачено близько одного мільйона гривень. На переконання Пасічняка, 600 тисяч гривень буде спрямовано на видання книг. Опісля видання будуть передані бібліотечним установам області, частина – використовуватиметься для презентацій.

Серед основних тематичних напрямків видань: «Військово-патріотичного спрямування», «Видання для дітей та юнацтва», «Художня література», «Наукові та науково-популярні видання», «Мистецтво. Образотворчі видання», «Перекладна література», «Історія та краєзнавство», «Довідкові та інформаційні видання».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: