fbpx

На Прикарпатті для прийомних батьків провели навчальний семінар

Суспільство 12:28, 23.02, 2015

Днями обласний центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді провів триденний навчальний семінар для прийомних батьків та батьків-вихователів.

Захід організовано відповідно до наказу Міністерства України у справах сім’ї, молоді та спорту від 14.01.2011 № 79 з метою підвищення рівня компетентності прийомних батьків, батьків-вихователів із питань догляду, виховання і розвитку прийомних дітей, дітей-вихованців. Про це повідомили КУРСу в Івано-Франківській ОДА.

У заході брали участь батьки, батьки-вихователі прийомних сімей, дитячого будинку сімейного типу з Галицького, Калуського, Городенківського, Долинського, Калуського, Косівського, Надвірнянського, Снятинського, Тисменицького районів, міста Івано-Франківська а також фахівці районних, міських центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, завідувач відділом медико-соціальної допомоги обласної психо-неврологічної лікарні № 3 та представники департаментів соціальної політики та освіти і науки облдержадміністрації.

Упродовж навчання учасники розглянули роль прийомної сім’ї, дитячого будинку сімейного типу в процесі соціалізації дитини-сироти та дитини, позбавленої батьківського піклування, зміни та доповнення до чинного законодавства щодо сімейних форм виховання дітей, актуальні питання розвитку особистості дитини та специфіку її виховання у прийомній сім’ї, основні напрями та методи виховання, розвитку прийомної дитини, умови, що забезпечують успішне функціонування прийомної сім’ї, дитячого будинку сімейного типу.

За допомогою інформаційних повідомлень, рольових ігор, дискусій, аналізу ситуацій прийомні батьки вдосконалили вміння щодо налагодження стосунків у сім’ї на засадах партнерської взаємодії, взаєморозуміння, поваги і любові, організації змістовного дозвілля, збереження та розвитку виховного потенціалу.

Довідково: під соціальним супроводженням центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді станом на 01.02.2015 перебуває 82 прийомних сімей, в них виховується 117 дітей та 7 дитячих будинків сімейного типу, в них – 42 дітей.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: