fbpx

На Прикарпатті кількість порушень у державних закупівлях зросла в 6 разів, – активісти

Економіка 13:05, 20.04, 2016

Згідно з висновками експертів проекту "Тендер і злочин", лідером серед порушників є Департамент будівництва, житлово-комунального господарства, містобудування та архітектури ОДА.

Про це розповів керівник проекту "Тендер і злочин" Мирослав Сімка на прес-конференції "Основні акценти боротьби з корупцією в державних закупівлях у Івано-Франківській області". 

За словами експерта, Франківщину обрали для моніторингу через різке збільшення порушень – у шість разів.

"Ми вирішили, що це треба донести до громадськості. Треба вживати радикальних заходів, щоб винні були покарані",  зазначив Мирослав Сімка.

Найбільше порушень на тендерах, за висновками активістів, допустився в 2015 році Департамент будівництва, житлово-комунального господарства, містобудування та архітектури ОДА. Мова йде про суму в понад 95 млн грн. 

"Такого різкого зростання порушень ще не було. Ми хочемо, щоб влада дала чіткі відповіді на питання, які ми будемо порушувати",  наголосив Мирослав Сімка.

Окрім порушень в Департаменті ЖКГ, активісти виявили порушень при закупівлях у Надвірнянській міській раді на суму 10,2 млн грн, управлінні культури Івано-Франківського міськвиконкому  на суму 4,7 млн грн, у ДП "Осмолодське лісове господарство"  на 2,5 млн грн.

1

2

"На наш погляд, тут мають бути прийняті кадрові рішення: хтось має отримати догану, хтось може бути звільнений",  зауважив Сімка.

На разі розпочатих проваджень ще немає, всі документи активісти недавно передали правоохоронцям. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: