fbpx

На Прикарпатті матір десяти дітей витратила 400 тисяч гривень соцвиплат на алкоголь та розваги

Суспільство 13:35, 07.11, 2014

Прокуратурою Тисменицького району проведено перевірку стану додержання законності у сфері соціального захисту неповнолітніх при призначенні, використанні та припиненні виплати допомоги на дітей.

Встановлено, що 37-річна мешканка одного із сіл району, отримуючи соціальну грошову допомогу на утримання дітей, витрачала ці кошти на розваги та алкоголь, повідомляє КУРС з посиланням на обласну прокуратуру.

Так, впродовж трьох років держава виплатила жінці, як багатодітній матері, майже 400 тисяч гривень.

Однак, замість того, щоб витратити їх на потреби своїх 10 дітей, з котрих лише одна повнолітня, горе-матір спускала їх переважно на спиртне.

При цьому, як з’ясувала прокуратура, матеріально-побутові умови, в яких проживають діти, є неприпустимими і становлять реальну загрозу для їх здоров’я та розвитку. Діти не отримують повноцінного харчування та не мають належного сезонного одягу і взуття, а санітарний стан в помешканні, де вони проживають, критичний.

За результатами перевірки прокуратурою району розпочато кримінальне провадження за ознаками правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 164 КК України. Досудове розслідування триває.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: