fbpx

На Прикарпатті розпочали посів ярих зернових

Суспільство 14:47, 11.03, 2015

За інформацією департаменту агропромислового розвитку обласної державної адміністрації, продовжується підживлення озимих зернових та озимого ріпаку.

На сьогодні підживлено 36% площ зернових (28,7 тис. га) та 70% озимого ріпаку (20,5 тис. га), пише КУРС з посиланням на Івано-Франківську ОДА.
 

Окремі господарства Городенківського та Снятинського районів розпочали посів ярих зернових (ячмінь, овес).

Цього року загальна площа посівів в області прогнозується на рівні 372,5 тис. га. Ярих культур очікується посіяти на рівні минулого року (210 тис. га). Озимий зерновий клин під урожай поточного року в області збільшено на 6% (80,3 тис. га), крім того, посіяно 29 тис. га озимого ріпаку.                      

95% посівів зернових та 92% озимого ріпаку знаходяться в доброму та задовільному стані.

Відносно матеріально-технічних ресурсів, то в даний час йде їх накопичення, ринок насичений. Забезпеченість паливно-мастильними матеріалами складає понад 65%, продовжується їх закупівля.

Область в повному обсязі забезпечена насінням ярих зернових культур (крім кукурудзи на зерно), завершена його очистка, доведення до посівних кондицій (100%). Насіння кукурудзи на зерно, сої, цукрових буряків буде закуплено за межами області. Забезпеченість агроформувань мінеральними добривами складає 70%, засобами захисту рослин – 71% до потреби.

Прикарпатські аграрії сподіваються на те, що в другій декаді березня підвищиться середньодобова температура, що сприятиме своєчасному і якісному проведенню комплексу весняно-польових робіт.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: