fbpx

На Прикарпатті сприятимуть добровільним об'єднанням територіальних громад

Суспільство 15:15, 25.03, 2015

В Головному територіальному управлінні юстиції в Івано-Франківській області відбулося засідання обласної міжвідомчої координаційно-методичної ради з правової освіти населення, на якому йшлося про розвиток територіальних громад.

У роботі чергового засідання взяв участь заступник голови облдержадміністрації Ігор Пасічняк, перший заступник начальника Головного територіального управління юстиції в Івано-Франківській області Володимир Ковальчук, а також начальник юридичного відділу облдержадміністрації Тарас Боринський. 

На переконання Ігоря Пасічняка, реформи, які впроваджуються Міністерством юстиції України, у сучасних реаліях є важливим кроком на шляху до  встановлення в Україні демократичної децентралізованої системи управління, яка базується на самостійності територіальних громад, органів місцевого самоврядування при вирішенні всіх питань місцевого значення.

"Питання добровільного об’єднання територіальних громад, його реалізація, правові підстави, можливість коригування та сприйняття суспільством є важливим у роботі обласної державної адміністрації", – зауважив Ігор Пасічняк.

На думку управлінця, процес об’єднання територіальних громад є, насправді, аналогією до раніше існуючої адміністративно-територіальної реформи. Однак сама концепція сьогоднішньої реформи полягає саме у добровільному утворенні територіальних громад.

Як зазначив Тарас Боринський, закон щодо добровільного об’єднання територіальних громад прийнятий нещодавно і протягом трьох місяців відбуватиметься процес коригування нормативно-правових актів відповідно до чинного законодавства, а також процедури об’єднання громад.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: