fbpx

На Прикарпатті вже близько 19 років продовжують обіцяти відкрити перехід через українсько-румунський кордон

Суспільство 11:05, 26.03, 2015

Сьогодні в Івано-Франківській ОДА відбулась зустріч керівництва області з делегацією повітової ради Ясси (Румунія). Учасники обговорили подальшу співпрацю.

Голова Івано-Франківської ОДА Олег Гончарук зазначив, що відкриття міжнародного пункту пропуску через українсько-румунський кордон в районі поселень Шибене (Верховинського району і Поеніле-де-Суб-Мунте (Марамуреш) "на фінішній прямій".

"Сьогодні проводиться велика робота для того, щоб Івано-Франківська область стала прикордонною зоною з Румунією. Сьогодні практично вже на фінішній прямій перехід у Верховинському районі Івано-Франківської області. Вже виготовлені фактично всі документи, залишилося підписання міжурядової угоди", – зазначив Гончарук.

Зазначимо, ще в угоді між Україною та Румунією від 29 березня 1996 року було передбачено, що жителі прикордонної зони зможуть перетинати кордон за спрощеною процедурою.

Олег Гончарук сказав, що сьогоднішня зустріч і налагодження контактів є ще однією "цеглинкою" для розбудови співпраці.

Голова ОДА також розповів, що попри співпрацю міст-побратимів на Прикарпапатті та в Румунії, наші райдержадміністрації, готуючись до адміністративної реформи, також шукають шляхи налагодження взаємовідносин з румунськими партнерами. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: