fbpx

На Прикарпатті за ЗНО стежило найбільше громадських спостерігачів

Суспільство 14:14, 27.04, 2015

Цьогорічне Зовнішнє незалежне оцінювання з української мови та літератури в Івано-Франківській області пройшло без значних порушень. Проте, у вісьмох абітурієнтів під час тестування були вилучені мобільні телефони.

Про це розповів Богдан Томенчук, директор   Івано-Франківського регіонального центру оцінювання якості освіти, пише Галка.

За його словами, порушників, які хотіли скористатися телефонами під час ЗНО, відправили додому без права завершити тест. Вони також не зможуть взяти участь у додатковій сесії Зовнішнього оцінювання.

 Також багато абітурієнтів після тестування зверталися в Центр оцінювання якості освіти про незгоду з результатами відповідей на частину завдань.

“Це не математика, де можлива тільки одна точна відповідь, а українська мова, і можуть бути різні трактування у відповідях. Коли підіб’ють результати, стане зрозуміло, чи це реакція кількох невдах, або кількох тисяч абітурієнтів”, – прокоментува Богдан Томенчук.

В Івано-Франківській області на ЗНО зареєструвалося 10 436 осіб. З них – 383 не з’явилися на тестування, троє прийшли без необхідних документів.

Як сказав Богдан Томенчук, ті хто, зареєструвався, але не брав участі в ЗНО, можуть бути допущені до додаткової сесії тільки, якщо в них були поважні причини не з’явитися.

Цікаво, що в Івано-Франківській області на ЗНО була найбільша кількість громадських спостерігачів, порівняно з іншими областями регіону, – 195. У Тернопільській налічувалося 98 спостерігачів, Чернівецькій – 38,  Закарпатській – 19.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: