fbpx

На території Івано-Франківщини працює 13 блокпостів

Суспільство 15:23, 28.02, 2015

Із числа працівників Державтоінспекції та інших підрозділів міліції, представників від громадських формувань на території області облаштовано та функціонує 13 блокпостів.

У цілодобовому режимі здійснюється контроль за переміщенням автотранспорту з метою недопущення вчинення будь-яких терористичних актів, проникнення на Прикарпаття осіб, які можуть скоювати злочини, ввозити зброю, дестабілізувати обстановку в регіоні, повідомляє КУРС із посиланням на СЗГ УМВС в Івано-Франківській області.

Працівники спеціальних підрозділів міліції спільно з працівниками ДАІ, працівниками районних підрозділів міліції, представниками від громадських формувань забезпечують контроль за в’їздом-виїздом на територію обслуговування. Міліціонери несуть службу у повному екіпіруванні зі зброєю.

"Такі блокпости діють у кожному районі. Зокрема, у Рогатинському, Долинському, Снятинському, Городенківському, на території Яремчанської міської ради, тобто на всіх виїздах-в’їздах на територію області з сусідніх областей, тобто проводимо як зовнішньо-, так і внутрішньообласний контроль. Здійснюється перевірка автотранспортних засобів з метою виявлення підозрілих осіб, на наявність перевезення зброї, вибухівки, наркотичних речовин та інших підозрілих предметів. Крім цього, правоохоронці спільно з представниками від громадськості здійснюють нагляд за безпекою дорожнього руху", – повідомив заступник начальника Управління МВС – начальник міліції громадської безпеки в Івано-Франківській області підполковник міліції Василь Віконський.

Всі транспортні засоби, які викликають підозру, ретельно відслідковуюся, перевіряються. Особливо звертаємося до водіїв мікроавтобусів, вантажних транспортних засобів з розумінням ставитится до ситуації, не чинити перепон правоохоронцям у виконанні їх службових обов’язків при перевірці, якщо у тих виникають підозри, адже зрозуміло, що законослухняним громадянам приховувати нічого. Ці заходи спрямовані на недопущення протиправних проявів, нагнітання соціальної напруги у суспільстві та провокацій до участі в протиправних діях. В цьому і є переваги блокпостів, адже функціонування їх дозволяє утримувати область під контролем як міжобласного, так і міжрайонного рівня.

За час дії блокпостів виявлено ряд порушень протиправних діянь. Це і виявлення транспортних засобів з ознаками підробки номерів агрегатів, і перевезення підозрілих предметів, і документи на транспортні засоби з ознаками підробки тощо.

Перед заступленням на службу добовим нарядам проводять інструктаж та націлюють на дотримання законності та заходів особистої безпеки під час несення служби.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: