fbpx

На Тисмениччині ярими культурами планують засіяти понад 20 тисяч гектарів

Суспільство 11:35, 08.04, 2016

Цьогоріч посівна площа за всіма категоріями господарств Тисменицького району складає 30 330 га, що на 1860 га, або 6,5 відсотка більше порівняно з 2015 роком, у тому числі: у сільськогосподарських підприємствах 12 226 га (40,3 відсотка), у господарствах населення – 18 104 га (59,7 відсотка).

Представники управління агропромислового розвитку Тисменицької РДА, голова правління ПАТ "Тисменицька "Сільгоспхімія" Василь Підлуцький побували на ділянках, підготовлених під посів пізніх зернових та технічних культур, зокрема кукурудзи, гречки і сої, передає прес-служба Івано-Франківської ОДА.
На їхнє переконання, озимі зернові культури та озимий ріпак пройшли перезимівлю в доброму і задовільному станах. Сільгосппідприємства та фермерські господарства провели підживлення озимих зернових та озимого ріпаку.

Зазначалося, що ярих культур (зернових, зернобобових, картоплі, овочів) прогнозується посіяти на площі 20 016 га. За попередніми даними, всіма категоріями господарств району посіяно ярих культур загалом 11 127 га, що становить 55,5% від прогнозу.

За словами аграріїв, погодні умови сприяють проведенню догляду за вегетацією озимих зернових та посіву ярих, що дає надію на добрий урожай.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: