fbpx

Надвірнянці скаржаться на неякісні продукти та неправильно встановлені вежі мобільного зв'язку

Суспільство 19:46, 03.03, 2015

За 2014 рік на адресу Надвірнянського управління Держсанепідслужби надійшло 25 усних та письмових скарг, звернень та заяв.

Основні скарги громадян міста та району – це незадовільна якість харчових продуктів, придбаних в супермаркетах чи на базарі, окремі порушення харчування дітей в закладах освіти та низька якість обслуговування в закладах громадського харчування. 

Проте частина скарг не є компетенцією органів санітарного нагляду – звичайні побутові проблеми чи "сусідські війни", більшість з яких є повноваженнями органів місцевого самоврядування, пише Надвірнянська правда.

Мають місце і неодноразові скарги на встановлення та експлуатацію веж стільникового зв’язку з порушенням санітарно-гігієнічних вимог, що має негативний вплив на життєдіяльність жителів м. Надвірна та населених пунктів району. Такі скарги розглядалися із залученням  спеціалістів лабораторії  ДУ "Івано-Франківський обласний лабораторний центр", яка проводила заміри напруги електромагнітних полів в житлових будинках та на прилеглій до них території. За результатами досліджень, щільність потоку енергії від базових станцій не перевищує гранично допустимі рівні і відповідає вимогам ДСПіН №239 від 01.08.1996 р.

Найактивнішими  щодо написання скарг є жителі с. Заріччя, Красна, Пнів, смт. Делятин та Ланчин.
Всі звернення розглядаються у визначені терміни сумісно з працівниками органів виконавчої влади, ветеринарної служби, міліції й інших зацікавлених служб і відомств.

Матеріали щодо аналізу звернень щоквартально заслуховуються на оперативних нарадах у начальника управління та надсилаються в ГУ Держсанепідслужби в Івано-Франківській області.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: