fbpx

"Народний контроль" зупинив аферу із орендою будівлі фіктивній ГО в центрі Івано-Франківська

Суспільство 17:14, 22.10, 2015

Активісти "Народного контролю" зупинили корупційну схему передачі приміщення площею у понад 400 квадратів" на Південному бульварі у центрі Івано-Франківська.

Приміщення на Південному бульварі, 41 в Івано-Франківську вже понад 10 років перебуває у занедбаному стані. Взяти будівлю в оренду зголосилося одразу декілька місцевих підприємців.

За день до конкурсу Фонд держмайна несподівано передав приміщення громадській організації ветеранів "Самопоміч", яку зареєстрували в останній день прийому заявок на участь у тендері. Один зі співзасновників так званої ГО зізнався "Народному контролю", що справді зареєстрував організацію саме для того, щоб орендувати будівлю на Південному бульварі.

Річ у тім, що, за законодавством, будь-яка "ветеранська" організація може отримати державне чи комунальне майно поза конкурсом. Утім, як з’ясував "Народний контроль", співзасновників ветеранської "Самопомочі" Василя Столащука і Олександра Бондаренка у середовищі прикарпатських ветеранів не знають.

У Франківському відділенні ФДМ журналістам "Народного контролю" пообіцяли: якщо ветеранська організація виявиться фіктивною, її позбавлять приміщення. Справді, після втручання "Народного контролю" рішення про оренду будівлі лже-ветеранам було скасовано.

"Також ми скерували лист на ім’я голови Фонду держмайна України з проханням надати нам роз’яснення у цій справі", – повідомив начальник регіонального відділення ФДМУ по Івано-Франківській області Зіновій Жовнір.

"Я дуже вдячна, що "Народний контроль" допоміг розібратися в цій ситуації. Проведення конкурсу призупинили. Сподіваємося, що знову оголосять тендер і ми знову зможемо подати заявку на оренду приміщення", – говорить приватний підприємець Христина Самуляк.

Політична реклама

 
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: