fbpx

"Нормандська четвірка" обговорить можливість спрямування в Україну миротворців, – Порошенко

Політика 16:03, 05.04, 2015

Миротворчий контингент не буде дублювати функції СММ ОБСЄ в Україні.

Міністри закордонних справ країн Нормандського формату (Україна, Франція, Німеччина та Росія) обговорять можливе розміщення миротворчого контингенту в Україні, заявив президент Петро Порошенко 4 квітня в інтерв'ю 5 каналу, передає Дзеркало тижня.

"Була досягнута домовленість… що найближчим часом має відбутися зустріч, або конференція міністрів закордонних справ країн Нормандського формату для обговорення питання формату, модальності термінів (залучення – ред.) миротворців",  підкреслив президент.

Він сподівається, що ці переговори "приведуть до початку дискусій в ООН, керівників місій країн  постійних членів Радбезу ООН". Порошенко повідомив, що вже відбулися консультації міністра закордонних справ України Павла Клімкіна з генеральним секретарем ООН Пан Гі Муном.

"Це повинно привести до того, що ми забезпечимо мир, і саме мир є головною нашою метою, і я впевнений в тому, що альтернативи не існує",  сказав президент. У той же час голова держави підкреслив, що миротворці не є альтернативою Спеціальній моніторинговій місії (СММ) ОБСЄ в Україні.

"Миротворці повинні стояти в буферній зоні лінії зіткнення та на кордоні, а ОБСЄ  перевіряти дотримання виконання Мінських домовленостей по всій окупованій території",  додав Порошенко.
 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: