fbpx

Люди будуть голосувати за "котів у мішку", – Володимир Чорноус

Політика 14:30, 02.10, 2015

Голова фракції "Громадянська позиція" у міській раді Володимир Чорноус прокоментував свою участь у виборах на посаду міського голови Івано-Франківська.

Він зауважив, що в Івано-Франківську досі не було жодної агітації ані "Громадянської позиції", ані його самого як кандидата на посаду мера через те, що це заборонено виборчим законодавством, та закцентував, що інші політсили знехтували цим ще до початку виборів.

"Моя позиція чітка – якщо ми йдемо до влади, де ми будемо гарантувати дотримання закону, ми не маємо вже зараз демонструвати відверту зневагу до закону. З 5 вересня по вчорашній день жоден з кандидатів, жодна з політичних сил в місті згідно з виборчим законодавством не мали права займатись передвиборчою агітацією", – зазначив Володимир Чорноус.

На вибори обіцяє йти виключно на позитиві з максимально насиченою програмою, уникаючи брудних технологій.

До міської ради від "Громадянської позиції" балотується 31 кандидат, серед яких 9 освітян, 4 медики, 2 нинішні депутати міської ради, 4 представників малого і середнього бізнесу, пенсіонери, студенти. Очікується, що виборцями стануть представники "освіченого середнього класу".

За словами Чорноуса, кандидатів підібрали лише на 3/4 округів. Усі округи не охопили, бо скрупульозно підійшли до відбору потенційних депутатів.

"Новий закон написаний не за європейським, а за російським зразком, який себе там дискредитував, а ми хочемо випробувати чужі граблі на собі. Закон не ідеальний тому, що не вимагається подавати навіть програму кандидатам. В бюлетенях люди будуть голосувати за «котів у мішку" – за прізвища",  наголосив Володимир Чорноус.

Зазначимо, що, на відміну від попередніх років, у виборчих бюлетенях не буде вказано ані року народження депутата, ані освіти, ані посади. Інформація міститиметься в інформаційних листках, які мало хто читає на виборчих дільницях.

Він переконаний, що напередодні виборів кандидати повинні конкурувати своїми програмами, ідеями, стратегіями розвитку міста.

"Івано-Франківськ – місто щасливих людей" – під таким гаслом на вибори йтиме "Громадянська позиція". Програма партії передбачає 5 основних напрямків, серед яких:

– робота для всіх людей відповідно до вподобань і потреб;

– збереження зелених зон у місті;

– розвиток спортивної інфраструктури в Івано-Франківську як альтернатива пивним палаткам;

– розвиток транспортної інфраструктури, щоб у місті переважали тролейбуси;

– безпека для кожного, що передбачає збільшення кількості патрулів та створення муніципальної поліції, попри нову поліцію.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: