fbpx

Обласна влада щомісяця звітуватиме про ситуацію зі станом соціального супроводу учасників АТО

Суспільство 19:40, 25.03, 2015

В області робиться все можливе для того, щоб допомогти учасникам АТО та їх родинам. Про це заявив голова облдержадміністрації Олег Гончарук, відповідаючи на запитання під час зустрічі з учасниками АТО та волонтерами, що відбулася напередодні.

Для цих цілей, зокрема, в обласному бюджеті передбачено 6,5 мільйонів гривень в рамках реалізації напрацьованої облдержадміністрацією обласної цільової програми підтримки сімей загиблих (постраждалих) під час Революції Гідності та учасників антитерористичної операції, пише КУРС з посиланням на прес-службу Івано-Франківської ОДА.
 

Очільник області поінформував також, що у минулому році обласній та міській владі спільними зусиллями вдалося вирішити проблему забезпечення житлом родини загиблого на сході Юрія Барана, цьогоріч – опрацювати питання з виділення учасникам АТО земельних ділянок на території Тисменицького району. Найближчим часом планується виділення земельних ділянок для військовослужбоців й у інших населених пунктах поблизу Івано-Франківська.

Окрім того, за словами Олега Гончарука, наразі вивчаються можливості створення реабілітаційних центрів на базі Коломийської відомчої залізничної лікарні, відпочинкової бази у с. Гута Богородчанського району, проведення оздоровлення учасників АТО та членів їх родин у Синьогорі, відкриття на базі медичного реабілітаційного центру "Кремінці" МВС України спеціалізованого санаторію. 

"З питаннями, що стосуються медичного реабілітаційного центру "Кремінці", я особисто звертався до Міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова. Знає про це Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк, − зазначив голова облдержадміністрації. − Поки аналізується ситуація, гадаю, було б доцільно вишукати кошти, щоби вже спрямовувати людей на лікування туди". 

Про напрацювання щодо допомоги учасникам АТО Олег Гончарук пообіцяв інформувати громадськість щомісяця.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: