fbpx

"Обласні та районні адміністрації потрібно ліквідовувати", – Микола Палійчук

Політика 20:02, 15.05, 2019

Про це в ефірі програми "Новий погляд" на телеканалі "РАІ" сказав очільник фракції "УКРОП" у Івано-Франківській обласній раді, голова комісії з питань бюджету, фінансів та податків Микола Палійчук.

Районні та обласні адміністрації потрібно ліквідовувати, тому що вони вижили себе як такі. Тут потрібно вносити зміни до Конституції. Натомість, вважаю, потрібно створювати виконкоми. Повинен бути інститут представництва президента – перфекти. Можна дискутувати щодо їхніх повноважень. Але зміни потрібні. Бо на Прикарпатті на сьогодні ми маємо понад 30 ОТГ. Додатково ми взяли в апарати громад півтори тисячі працівників, при цьому не скоротивши армію районних чиновників.

"Україна чекає на зміни. І має колосальні шанси на успіх. Якщо ми заберемо корупційну складову, максимально спростимо механізм прийняття рішень від Києва і до села, здійснимо реальний, а не декларативний перерозподіл повноважень, тоді все дуже швидко зміниться і піде шляхом європейських країн", – зазначив Микола Палійчук.

За словами укропівця, державний бюджет сформований таким чином, що регіонам не вистачає коштів.

"Наші міністерства мають роздуті штати, в яких сидять тисячі чиновників. Я пропоную скоротити кількість міністерств, всі кошти з програми, якими вони зараз розпоряджаються, віддати напряму на місця. І люди будуть знати, що вони мають зробити і де ці гроші застосувати", – сказав Микола Палійчук.

На правах реклами

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: