fbpx

Під час боїв на Луганщині гинуть мирні жителі

Суспільство 10:41, 03.07, 2014

Днями на Луганщині під обстріл потрапило селище Станиця Луганська. Представники ЛНР кажуть про авіаудар. Водночас українські військові цю інформацію заперечують і вважають, що селище розстріляли саме бойовики.

Голова Станично-Луганської райради Володимир Білоус заявив, що під час бомбардування селища, за попередніми даними, загинуло 9 людей, 11 поранено, з них 5 – у тяжкому стані. Серед загиблих п’ятирічна дитина. Як стверджує голова райради, причиною загибелі людей став обстріл селища з повітря. Голова Луганської облради Валерій Голенко, який закликав Президента Петра Порошенка до перемир’я, заявив, що загинуло 12 людей.

Голенко, як і представники «ЛНР», звинувачує у тому, що сталося, українських силовиків. 

Постраждала ціла вулиця, зруйновано будівлі міліції, суду, житлові будинки. Про жахливі наслідки бомбардування можна судити з відео, яке є в мережі Інтернет. 

Версія українських військових

Представник прес-центру АТО Олексій Дмитрашковський заявив, що літаки сил АТО в цей день взагалі не літали над селищем Станиця Луганська. За його словами, бомбардування здійснено з артилерійського озброєння. Посилаючись на очевидців, які живуть в цьому районі, Дмитрашковський повідомив, що бойовики вели вогонь з мінометів в напрямку блокпосту сил АТО, але розбомбили селище.

Тим часом у місті Лисичанську штурмовики українських ВПС обстріляли блокпост сепаратистів, який розташований на в’їзді до міста, в районі склозаводу. Три снаряди вибухнули на території заводу, а бойовики не постраждали. На щастя, мирні жителі також. Сепаратисти не заперечують, що під час авіанальотів намагаються збити українські літаки із переносних зенітно-ракетних комплексів. Зокрема, постріли з ПЗРК неодноразово зафіксовані у Луганську.

У Сєверодонецьку розташоване хімічне підприємство «Азот». За повідомленням ЗМІ, співробітники заводу задля безпеки місцевих жителів вже вивезли цистерни з аміаком в безпечне місце. Адже днями артилерійські снаряди залітали і на це підприємство. Снаряд вибухнув поряд з цистерною з аміачною содою. Тоді ніхто не постраждав. 

Раніше також повідомлялося про обстріл у Сєверодонецьку житлових будинків. Одна людина потрапила у лікарню. А кілька жителів міста звернулися у міліцію щодо пошкодження їхніх квартир та автомобілів.

 

Фото: 0642.ua

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: