fbpx

Під час Всеукраїнської прощі в Крилосі освятять єпископа

Суспільство 14:33, 01.08, 2014

Цьогоріч ІІІ Всеукраїнську прощу до Галицької чудотворної ікони Матері Божої відвідають понад 20 владик та 450 священиків з усієї України, а також очікується близько 50 тисяч прочан.

Богослужіння проведе глава УГКЦ Блаженніший Святослав. Про це розповів ректор Івано-Франківської Духовної семінарії імені Святого Священномученика Йосафата митрофорний протоієрей, доктор Олег Каськів.

 

"Окрім Прощі, цього року відбудеться визначна подія­ – освячення єпископа, що пройде в Крилосі на мурах давнього собору. Останнє таке освячення було десь у XII столітті, тому для нас це є важливим історичним моментом", – зазначив Олег Каськів.

Головним святителем нового Єпископа Йосафата буде Блаженніший Святослав, а співсвятителями стануть два митрополити: владика Ігор Возьняк, Архиєпископ і Митрополит Львівський, і Архієпископ і Митрополит Івано-Франківської УГКЦ Кир Володимир Війтишин.

Паломники матимуть можливість прикластися до чудотворної ікони, відвідати хресну дорогу, святе цілюще джерело "Княжа криниця" та музей історії Давнього Галича, який знаходиться у митрополичих палатах. Молитимуться віруючі за мир в Україні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: